Έρχεται και Friday night football!

Αγώνες και την Παρασκευή το βράδυ είναι έτοιμη να εισάγει η Πρέμιερ Λιγκ, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την τριετία 2016-2019. 



Έρχεται και Friday night football!

Επτά πακέτα αγώνων θα προσφέρει στην τηλεοπτικά αγορά η Πρέμιερ Λιγκ με τον αριθμό των live μεταδόσεων να φτάνει τα 168 ματς, έναντι των 154 που υπάρχουν στην τρέχουσα συμφωνία με Sky και ΒΤ.

Από τα πακέτα που θέτει προς πώληση η Πρέμιερ Λιγκ, τα πέντε θα περιλαμβάνουν 28 αναμετρήσεις και τα δυο 14. Ένα από τα παραπάνω πακέτα θα περιλαμβάνει και 10 αγώνες που θα διεξαχθούν Παρασκευή βράδυ.

Σύμφωνα με τους όρους, σε κανένα κανάλι δεν θα του επιτραπεί να αποκτήσει περισσότερους από 126 αγώνες, ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται και μεταξύ των δυο ανοικτών καναλιών BBC και ITV που θα διεκδικήσουν τα highlights. Μάλιστα με δεδομένο πως η ΙTV από την επόμενη σεζόν χάνει το Τσαμπιονς Λιγκ, θεωρείται βέβαιο πως θα κονταροχτυπηθεί με το BBC για το πακέτο των στιγμιότυπων, απειλώντας έτσι και το μέλλον του Match of the Day, ενός από τα μακροβιότερα προγράμματα της βρετανικής τηλεόρασης.

Η τρέχουσα συμφωνία της Πρέμιερ Λιγκ με το Sky και το BT, ξεπέρασε τα τρια δις λίρες και περιλαμβάνει μεταδόσεις αγώνων, νωρίς το μεσημέρι και το βράδυ του Σαββάτου, το απόγευμα της Κυριακής και το βράδυ της Δευτέρας, με την τηλεοπτική αξία του κάθε παιχνιδιού να φτάνει τα 6,5 εκ. λίρες! 

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αναμένεται να μπουν και άλλα δίκτυα, όπως το Discovery που κατέχει το Eurosport, αλλά και το Al-Jazeera, ενώ η Apple και το you tube (που στηρίζεται από τη google) φαίνονται έτοιμα να διεκδικήσουν τα ψηφιακά δικαιώματα.

Τα κανάλια που θα αποτελέσουν την τηλεοπτική στέγη της Πρέμιερ Λιγκ στη Βρετανία, αναμένεται να ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο και εκτιμάται πως η αξία των νέων συμφωνιών θα αυξηθεί κατά 50% αγγίζοντας τα 4,5 δις λίρες.