Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας ο εναέριος χώρος πάνω από το Λονδίνο, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροδρόμια που βρίσκονται στη Νότια Αγγλία.



Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου

Ένα τεχνικό πρόβλημα σε υπολογιστή στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Σουονγουικ είναι η αιτία που αυτή την στιγμή έχει «παγώσει» την εναέρια κυκλοφορία πάνω από το Λονδίνο, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την στιγμή στα αεροδρόμια Γκατγουικ και Στάνστεντ πραγματοποιούνται μόνο αφίξεις αεροσκαφών, ενώ στο Χίθροου ξεκίνησαν οι αναχωρήσεις πτήσεων, όμως όπως είναι λογικό θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το οποίο δεν έχει επηρεαστεί απο το πρόβλημα είναι σε ετοιμότητα να υποδεχθεί αεροσκάφη τα οποία δεν θα μπορούν να προσγειωθούν στον κανονικό τους προορισμό.

Οπως ξεκαθάρισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, o βρετανικός εναέριος χώρος δεν έχει κλείσει, ωστόσο λόγω του προβλήματος υποχρεώθηκαν να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεων που θα κινηθούν αυτες τις ώρες πάνω απο τη Βρετανία.