Ο Φαν Χάαλ μπολιάζει τη Γιουνάιτεντ με τη φιλοσοφία του!

Πήρε εβδομάδες στον Φαν Χάαλ για να προσαρμοστεί στον κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα ούτε ο ίδιος  φανταζόταν πόσο δύσκολο θα ήταν. Ωστόσο η εικόνα της  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαρκώς βελτιώνεται και δείγμα δεν είναι οι τέσσερις σερί νίκες που φέρνουν  χαμόγελα, αλλά η αγωνιστική εικόνα που ολοένα και βελτιώνεται. 



Ο Φαν Χάαλ μπολιάζει τη Γιουνάιτεντ με τη φιλοσοφία του!

Και πέρσι έβαζε κάποιες νίκες στη σειρά η Γιουνάιτεντ, πλην όμως πάντα κάτι συνέβαινε και η αυτοπεποίθηση εξαφανιζόταν. Η ομάδα δεν είχε ιδέες μέσα στο ματς και δεν έβγαζε φρεσκάδα, οπότε κάθε φορά που έλεγες πως  μία νίκη την τοποθετούσε στο σωστό δρόμο, ένα στραπάτσο παραμόνευε στη γωνία!

 Η αρχή της φετινής σεζόν αποδείχτηκε πολύ δύσκολη και τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν και πίεση την οποία όμως ο Φαν Χάαλ διαχειρίστηκε με μαεστρία! Στο πρόσωπο του Ολλανδού τεχνικού όλοι στο «Ολντ Τράφορντ» διαπιστώνουν πως βρέθηκε μία ισχυρή προσωπικότητα που δεν διστάζει να μιλήσει και να αντιπαρατεθεί με όλους, κάτι που μία ομάδα συνηθισμένη στη φυσιογνωμία του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, στερήθηκε ολοφάνερα στη προηγούμενη περίοδο.

Ο Ντέιβιντ Μόιες αισθανόταν σχεδόν υποχρεωμένος που ανέλαβε την πιο δύσκολη θέση στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Και το τέλος του ήταν προδιαγεγραμμένο από τη στιγμή που δεν ήθελε να έρθει σε σύγκρουση με κανέναν. Η  δουλειά του να διαδεχτεί τον πιο πετυχημένο μάνατζερ στο νησί τον «κατάπιε»! Αντίθετα, ο Φαν Χάαλ ήξερε τι αναλαμβάνει και δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά για να ζητήσει πολλές και ακριβές μεταγραφές. Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε πανάκριβα παίκτες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα κόστιζαν ούτε τα μισά χρήματα, αλλά βρισκόμενη στην ανάγκη για να ξαναμπεί άμεσα στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έκανε πίσω. Ο Ολλανδός τεχνικός παραμένει λάτρης συγκεκριμένου τρόπου στο παιχνίδι και δεν έκανε βήμα πίσω μετά από αναπάντεχες ήττες όπως ήταν εκείνη με τη Λέστερ.

Επίσης εκείνο που τον ξεχωρίζει από άλλους συναδέλφους του είναι η επιμονή σε νέα παιδιά. Κάποτε στον Αγιαξ δημιούργησε την ομάδα που σάρωσε για δύο χρόνια παίζοντας ολοκληρωμένο και όχι απλά ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, πριν η υπόθεση Μποσμάν βάλει… ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια όλου του αθλήματος. Στην Μπαρτσελόνα ανέδειξε τον Ινιέστα και καθιέρωσε τον Τσάβι και τον Πουγιόλ, ενώ στην Μπάγερν πιστώνεται με την προώθηση του Μίλερ και του Αλάμπα και την εκτόξευση τους προς την κορυφή. Η αλλαγή της  θέσης  στον Σβάινστάιγκερ καθιερώνοντας τον ως αμυντικό χαφ, του πιστώνεται επίσης.

Δεν είναι λοιπόν οι τίτλοι του 63χρονου τεχνικού, που κέρδισε πρωτάθλημα ακόμη και με την Αλκμααρ, αλλά η ικανότητα του να μεταδίδει τις μεθόδους του και να μεταβάλλει τον σκεπτικισμό των παικτών σε αφοσίωση. Και αυτό έρχεται, κακά τα ψέματα μόνο μέσα από τα αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν  η Γιουνάιτεντ κατάφερε να βάλει το ένα αποτέλεσμα μετά το άλλο στη σειρά φτάνοντας τις τέσσερις νίκες όπου μπορεί να μην ήταν όλες άνετες, αλλά η σημασία της κάθε μίας ήταν  ξεχωριστή. Το τρίποντο για παράδειγμα στο Λονδίνο με την Αρσεναλ ήταν το πρώτο της σεζόν μακριά από το «Θέατρο των ονείρων». Η επικράτηση με την Χαλ είχε την άνεση του μεγάλου σκορ, ενώ το 2-1 επί της Στόουκ πρόσθεσε σιγουριά με την αντίδραση μετά την ισοφάριση στο 1-1, κάτι που στη περσινή σεζόν θα προκαλούσε κατάρρευση!

Με αυτό τον τρόπο η Γιουνάιτεντ άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια και να βρίσκεται ξανά σε γνώριμα εδάφη. Η πρώτη τετράδα που είναι ο στόχος της μοιάζει εφικτή,  ωστόσο τα επόμενα δύο ματς θα είναι crash test. Πρώτα τη Δευτέρα θα πάει εκτός έδρας για την αναμέτρηση με την ισχυρή Σαουθάμπτον που μπορεί να ξεφουσκώνει μεν, αλλά την Αρσεναλ την πήγε μέχρι τα άκρα. Και ύστερα  το μεγάλο παιχνίδι, αυτό που όπως έλεγε πάντα ο Σερ Αλεξ  Φέργκιουσον είναι για τη Γιουνάιτεντ, η κόντρα με τη Λίβερπουλ. Ειδικά μετά το περσινό  εμφατικό 0-3 με το οποίο η ομάδα του Ρότζερς έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» η αναμέτρηση της 14ης Δεκεμβρίου μοιάζει και πάλι να έχει σημασία.  Και ο Φαν Χάαλ μόλις ολοκληρωθεί  το πρόγραμμα των γιορτών θα ξέρει που ακριβώς μπορεί να φτάσει η ομάδα του. Ακριβώς μάλιστα επειδή είναι άνθρωπος που δεν διστάζει να προκαλέσει δεν έκρυψε τη δυσφορία του επειδή είναι φορτωμένο το διάστημα εκείνο από αγώνες. Το… γάντι σήκωσε εκ μέρους όλων ο Μουρίνιο που απάντησε στον παλιό του μέντορα πως  οφείλει να το συνηθίσει και να καταλάβει πως αυτό είναι το αγγλικό πρωτάθλημα! Για όποιον δεν αντιλήφθηκε τη σημειολογία ήταν μία σκηνή από προσεχώς! Μπορεί φέτος να μη διεκδικεί τον τίτλο η Γιουνάιτεντ, αλλά του χρόνου να είστε βέβαιοι πως ο Ολλανδός θα την έχει φέρει σε τέτοια ισορροπία που θα είναι στην μάχη, οπότε ο  Μουρίνιο προετοιμάζεται!

Προς το παρόν αυτό που κάνει ο Φαν Χάαλ είναι να χτίζει την ομάδα με τον δικό του τρόπο και να την μπολιάζει με τη δική του φιλοσοφία. Και σε τέτοια πράγματα ούτε έκανε ούτε θα κάνει ποτέ εκπτώσεις!