Τα ματς που θα καθορίσουν την τύχη της Σίτι!

Δεν ήταν η νίκη αλλά ο τρόπος που η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε ύστερα από 11 χρόνια από την έδρα της Σαουθάμπτον που αφήνει περιθώρια για κουβέντα πως η μάχη του τίτλου μπορεί ακόμη να είναι ανοιχτή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τα ματς που θα καθορίσουν την τύχη της  Σίτι!

Φυσικά με έξι πόντους διαφορά ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο θα ήταν ανούσιο να πούμε πως στην Αγγλία, την 1η Δεκεμβρίου δεν μιλάς για τελειωμένο πρωτάθλημα. Περισσότερο όμως από βαθμούς και διαφορές, ήταν η εμφάνιση της Σίτι που ρίχνει νερό στο μύλο της κουβέντας. Σε μία έδρα που δεν νίκησε πέρσι και πρόπερσι και απέναντι στην καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, η Σίτι όχι μόνο νίκησε εμφατικά την Σαουθάμπτον με 3-0 αλλά υπενθύμισε σε όλους πως είναι η πρωταθλήτρια.

Ναι, δεν ήταν χωρίς συνέπειες  η νίκη. Ο Μανγκαλά αποβλήθηκε και ο Κομπανί τραυματίστηκε αλλά όταν αρχίζεις να κερδίζεις ματς τότε πολλά από τα προβλήματα σου φαίνονται μικρότερης σημασίας! Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ταξιδεύει την Τετάρτη το βράδι στο Σάντερλαντ και στην  έδρα της ομάδας που παραλίγο να της στερήσει τον τίτλο με το 2-2 στο Etihad τον Απρίλη. Το 0-0 με το οποίο οι «μαυρόγατες» μπλόκαραν την πρωτοπόρο Τσέλσι αλλά και ο τρόπος με τον οποίο περιόρισαν τα ατού της ομάδας του Μουρίνιο, λειτουργεί ως καμπανάκι κινδύνου για τον Πελεγκρίνι.

Από την άλλη ωστόσο το momentum που αρχίζει να βρίσκει με τη νίκη επί της Σουόνσι, την ανατροπή με την Μπάγερν και κυρίως την εμφατική επικράτηση στο μεγάλο λιμάνι του νότου η Σίτι, την ξαναβάζει σε ένα δρόμο που έδειχνε αγωνιστικά τον Οκτώβριο να έχει χάσει. Η αγωνιστική ανάταση του Αγουέρο και η συνεχιζόμενη βελτίωση του Τουρέ ο οποίος παραμένει καθοριστικός για αυτή την ομάδα, αποκαθιστούν  στους πρωταθλητές την αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά υπάρχει πάντα ο Φρανκ Λάμπαρντ. Αυτή η εμπνευσμένη κίνηση που έκανε η διοίκηση της Σίτι που έφερε τον πρώην σταρ της Τσέλσι στα  Eastlands απομένει να δούμε τον ερχόμενο Μάιο αν θα έχει συμβολή στο να παραμείνει στην πρώτη θέση η ομάδα του Μάντσεστερ. Ο Λάμπαρντ με το γκολ στο Σαουθάμπτον την Κυριακή, έφτασε τα 172 γκολ και είναι πάντα ο πιο παραγωγικός μέσος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, μόλις ένα γκολ πίσω από έναν μυθικό φορ τον Τιερί Ανρί. Μπορεί να μην τον κρατάνε τα πόδια του για συνεχόμενα  ματς την εβδομάδα αλλά και με μισή ώρα ο Λάμπαρντ παραμένει ένα όπλο για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό!

Για την Σίτι τα δύο επόμενα ματς μπορεί να καθορίσουν την τύχη της. Αν χάσει πόντο ή πόντους στο Σάντερλαντ αυτή η ορμή θα κοπεί αλλά αν  συνεχίσει τις νίκες και πάρει ακόμη ένα τρίποντο το Σάββατο με την Έβερτον πριν τον «πρόωρο» τελικό με την Ρόμα ,  τότε ίσως  μεταφέρει την πίεση στην πρωτοπόρο Τσέλσι, υπενθυμίζοντας πως έχει ακόμα το πρόγραμμα 25 ματς μέχρι το τέλος!