Το ρίσκο του Μέσι λέγεται Τσέλσι

Τον τελευταίο μήνα και χωρίς να το περιμένει κανείς, έχει προκύψει θέμα Μέσι και Μπαρτσελόνα. Αυτόματα, στο ρεπορτάζ των Καταλανών άρχισαν να παίζουν και οι επίδοξοι μνηστήρες, οι οποίοι δεν είναι πολλοί. Για την ακρίβεια μόλις δύο και μία εξ'αυτών η Τσέλσι. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.



Το ρίσκο του Μέσι λέγεται Τσέλσι

Θα μπορούσε μαζί με τους «μπλε» και δίπλα στο όνομα της Παρί Σεν Ζερμέν να προστεθεί και η Μάντσεστερ Σίτι αλλά οι «πολίτες» είναι ήδη σταμπαρισμένοι στο Financial Fair Play οπότε η επόμενη σεζόν μάλλον δεν θα τους βρει έτοιμους για μια τόσο δαπανηρή μεταγραφή.

Ανάμεσα στην Παρί και την Τσέλσι ως μεγαλύτερο όνομα άρα και κίνητρο, λαμβάνεται η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο για πολλούς διάφορους λόγους. Το πολύ δυνατό όνομα στον πάγκο και το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει, είναι οι δύο προφανείς. Τα περίπου 200 εκ. ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω που μπορεί να ζητήσει η Μπαρτσελόνα, μπορούν να τα προσφέρουν και οι δύο όμως θεωρώ ότι αν ο Μέσι έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στην Τσέλσι και την Παρί Σεν Ζερμέν θα διάλεγε την πρώτη.

Αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταγραφή, σίγουρα θα αλλάξει τα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Εκτός του ότι θα είναι πλέον η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία σε ποσό ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει, θα φέρει την Τσέλσι μπροστά σε μια αλλαγή νοοτροπίας, στην οποία η παρουσία του Μουρίνιο θα παίξει καταλυτικό ρόλο.

Ο Πορτογάλος είναι ίσως ο μόνος που θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα αλλά και τον ίδιο τον Μέσι, να δέσουν μεταξύ τους και να μην αποτελεί ο Αργεντινός ξένο σώμα στο σύλλογο. Θα είναι ίσως και ο μοναδικός που θα βοηθήσει τον Μέσι να μην «φάει» τα μούτρα του στα αγγλικά γήπεδα, όπως έχει συμβεί τις περισσότερες φορές που έχει σκεφτεί το Νησί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Λογικά όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι εκτός φυσικά των οπαδών της Μπαρτσελόνα, θα θέλαμε να δούμε τον Μέσι να αλλάζει ποδοσφαιρική στέγη και κυρίως πρωτάθλημα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μπορεί να πετύχει και κάπου εκτός Ισπανίας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το τόλμησε και δικαιώθηκε. Ίσως ήρθε η ώρα να το ρισκάρει και ο Μέσι.