Γλυκιά ήττα για Σέλτικ (vids)

Το «εισιτήριο» για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε η Σέλτικ, αν και ηττήθηκε με σκορ 3-1 από τη Σάλτσμπουργκ στη Γλασκώβη. Οι «καθολικοί» πανηγύρισαν την πρόκριση χάρη στο αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του τέταρτου γκρουπ, αφού η Άστρα επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 



Γλυκιά ήττα για Σέλτικ (vids)

Η ομάδα του Ρόνι Ντέιλα αιφνιδιάστηκε στον μέγιστο βαθμό από τους Αυστριακούς, αφού στο 13ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων! Ο Άλαν ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων, «παγώνοντας» το «Celtic Park», καθώς οι οπαδοί της Σέλτικ έβλεπαν τα πράγματα να ζορίζουν και εναπόθεταν τις ελπίδες τους στην Άστρα.

Ο Γιόχανσεν στο 20ο λεπτό από σέντρα του Ιζαγκίρε μείωσε για τους Σκοτσέζους, τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι και αυτοί στην επανάληψη πλέον προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να... στραβώσει το πράγμα, κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό που άλλαξε στο δεύτερο μέρος ήταν το προβάδισμα της Σάλτσμπουργκ καθώς με τον Κεϊτά στις καθυστερήσεις έπειτα από ασθενή απόκρουση του Γκόρντον σε προσπάθεια του Σάμπιτζερ, έγραψε το τελικό 3-1. Παρ' όλα αυτά, η Σέλτικ πέρασε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μετά και το πέρας της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Η βαθμολογία του τέταρτου γκρουπ έπειτα από πέντε ματς:

1. Σάλτσμπουργκ 13

2. Σέλτικ 8

3. Άστρα 4

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σέλτικ: Γκόρντον, Μάθιους, Ιζαγκίρε, Άμπροουζ, Φαν Ντάικ, Μάλγκριου (74' Τόνεφ), Μπράουν, Γιόχανσεν, ΜακΓκρέγκορ (67' Φόρεστ), Στόουκς (67' Κόμονς), Γκρίφιθς

Σάλτσμπουργκ: Γκουλάσι, Σμιτζ, Άνκερσεν (79' Σβέγκλερ), Χιντερέγκερ, Αντρέ Ραμάλιο, Ιλσάνκερ, Λέιτλεμπ, Καμπλ, Μπρούνο (71' Κεϊτά), Σοριάνο, Άλαν