Ρότζερς: «Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ»!

Πιστεύει στην αγωνιστική ανάκαμψη της Λίβερπουλ και είναι εκεί για να τη βοηθήσει! Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι αποφασισμένος να βάλει τα δυνατά του για να  επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών!  



Ρότζερς: «Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ»!

Ο κόουτς των «κόκκινων» παραδέχτηκε ότι η ψυχολογία όλων  είναι... σμπαραλιασμένη, ενώ ξεκαθάρισε πως  ως ηγέτης είναι υποχρεωμένος να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και τα χαμόγελα στα αποδυτήρια!

«Προσπαθώ να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση της ομάδας στα επίπεδα που ήταν και που θα μας επιτρέψει, το κυριότερο, να πιάσουμε απόδοση ανάλογη των δυνατοτήτων μας. Ανέκαθεν πίστευα και ειδικά στο ποδόσφαιρο ότι οι ήττες είναι αυτές που σε μαθαίνουν πως να ανταποκριθείς στη συνέχεια, πως θα μάθεις από αυτές και να προχωρήσεις. Αυτό θέλουμε να κάνουμε», τόνισε αρχικά ο έμπειρος κόουτς και συνέχισε:

«Μερικές φορές χρειάζεται μόνο ένα παιχνίδι ή μια στιγμή για να αλλάξει η σεζόν για σένα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί. Ξέρουμε ότι μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ δεν έχουμε παρουσιαστεί όπως πρέπει και μπορούμε. Ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις είναι να τα παρατάς. Αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και να δουλεύουμε, με την ελπίδα ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Ένα από τα πρόσωπα που το τελευταίο διάστημα δέχεται έντονη κριτική για την απόδοση του, είναι ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Μπρένταν Ρότζερς έσπευσε να στηρίξει τον αρχηγό της ομάδας, τονίζοντας ότι αποτελεί ζωτικό κομμάτι.

«Ο κόσμος περιμένει τον Τζέραρντ να είναι ο τύπος του παίκτη που ήταν πριν από 10 ή 12 χρόνια. Ο Στίβεν προσαρμόστηκε σιγά-σιγά σε μια θέση που θεωρώ πως θα μπορούσε να ωφελήσει την ομάδα. Είναι ένας υπέροχος παίκτης και μπορώ να πω ότι είναι ο καλύτερος με τον οποίο έχω δουλέψει. Η νοοτροπία και η αφοσίωση που δείχνει στον σύλλογο είναι απίστευτη» δήλωσε.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις μεθόδους που σκοπεύει να εφαρμόσει, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να ορθώσει ανάστημα, απάντησε: «Το πρώτο που προσπαθείς να τονώσεις είναι η ψυχολογία.  Πάντα δουλεύω σε αυτό το κομμάτι. Όλοι κάνουν λάθη. Πρέπει να ζούμε το παρών και να εστιάζουμε στο επόμενο παιχνίδι. Παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία. Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να σιγουρευτούμε ότι το κλίμα στο προπονητικό κέντρο θα είναι ένας ευχάριστος χώρος για τον καθένα. Το σημαντικότερο όταν χάνεις ένα παιχνίδι είναι να κρατάς ζωντανή την ελπίδα και να σκέφτεσαι ότι το επόμενο ματς θα είναι μια καλή ευκαιρία να αντιστρέψεις την κατάσταση».

Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι, εκτός του αγωνιστικού, έχει την υποχρέωση να διατηρεί τις ισορροπίες και να προσπαθεί να αποβάλλει την απογοήτευση από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών του: «Αυτή είναι η δουλειά του ηγέτη της ομάδας. Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει απογοητευτικές στιγμές, όμως ως ηγέτης- ανεξάρτητα από το πως νιώθεις- είσαι αυτός που πρέπει να δώσει λύση. Ασχέτως εάν είσαι και εσύ απογοητευμένος, οι παίκτες περιμένουν από σένα να τους δώσεις κίνητρο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου και το οποίο ανέκαθεν έκανα στη ζωή μου. Ποτέ δεν μένω τα λάθη του παρελθόντος, αλλά προχωράω μπροστά».

Όσον αφορά την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, την Λουντογκόρετς, τόνισε: «Τη σεβόμαστε πολύ. Το παιχνίδι στο Άνφιλντ ήταν πολύ δύσκολο. Είναι επιθετική ομάδα. Πήραν ένα καλό αποτέλεσμα ενάντια στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας μεσοβδόμαδα (1-1), όμως εμείς ήρθαμε με μεγάλο κίνητρο. Μερικές φορές τα αποτελέσματα ρίχνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών μας, όμως όλοι ήρθαμε εδώ αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη, πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση από τις προηγούμενες».