«Διαστημική» Τσέλσι! (video)

Αυτή η Τσέλσι ήταν... από άλλον πλανήτη! Χωρίς να δείξουν το παραμικρό έλεος στη Σάλκε, οι Λονδρέζοι πέρασαν με το εντυπωσιακό 5-0 μέσα από τη Γερμανία και εξασφάλισαν την πρωτιά στον όμιλο και μαζί φυσικά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!  



«Διαστημική» Τσέλσι! (video)

Οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση από τους γηπεδούχους και έφτασαν εύκολα στον θρίαμβο, χάρη στα τέρματα των Τέρι, Γουίλιαν, Ντρογκμπά, Ραμίρες και το αυτογκόλ του Κίρχοφ.

Στον αντίποδα, οι Γερμανοί με εξαίρεση ένα δοκάρι του Τσούπο Μότινγκ όταν το σκορ ήταν ακόμη 1-0, δεν είχαν τίποτε άλλο να επιδείξουν και μοιραία έγιναν μάρτυρες σε μια από τις πιο μαύρες νύχτες της ιστορίας του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ του Τέρι στο 2’ είναι το πιο γρήγορο της Τσέλσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το ματς:

Δεν ξέχασε τη γκέλα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ούτε άφησε τους συναισθηματισμούς λόγω Ντι Ματέο να επηρεάσουν την απόδοσή της. Η Τσέλσι ήταν «καταιγιστική» στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σάλκε, κάτι που αποτυπώθηκε και στο εντυπωσιακό 3-0!

Από νωρίς, μόλις στο 2’, ο Τζον Τέρι έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους με κεφαλιά, σημειώνοντας μάλιστα το πιο γρήγορο γκολ της ομάδας του στη διοργάνωση! Οι Γερμανοί επιχείρησαν να αντιδράσουν, όμως με εξαίρεση ένα δοκάρι στην προσπάθεια του Τσούπο Μοτίνγκ στο 13’, δεν μπόρεσαν να προβληματίσουν την εστία του Κουρτουά.

Η Τσέλσι είχε τον απόλυτο έλεγχο και εκμεταλλευόμενη την αδυναμία της Σάλκε να εκδηλώσει ορθολογικές επιθέσεις, έμεινε μπροστά και σημείωσε και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν (29’). Ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους Γερμανούς, οι οποίοι σαν να μην έφτανε αυτό… προδόθηκαν από το «συννεφιασμένο» τους μυαλό και πέταξαν λευκή πετσέτα όταν στο 44’ ο Κίρχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Περιττό φυσικά να αναφέρουμε ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία. Η Σάλκε έμοιαζε να τα έχει χαμένα, σπάνια προκαλούσε κινδύνους στην εστία του Κουρτουά, εν αντιθέσει με την Τσέλσι, η οποία παρέμενε ορεξάτη και πρόθυμη να κυνηγήσει και άλλα γκολ.

Κυρίως ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έχασε μια-δυο εξαιρετικές ευκαιρίες για να προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Ισπανός δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει, να κυνηγά τις φάσεις και να ζητά μπάλες για να απειλήσει. Δυστυχώς για τον ίδιο το γκολ δεν ήρθε, κάτι για το οποίο όμως φρόντισαν οι συμπαίκτες του. Στο 76’ ο νεοεισελθών Ντρογκμπά, έπειτα από άριστη συνεργασία με τους Φάμπρεγας- Γουίλιαν, έγραψε το 4-0 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ραμίρες έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση, σημειώνοντας το τελικό 5-0!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάλκε: Φάρμαν, Χέβεντες, Σαντάνα, Νοϊστάντερ, Ούσιντα, Χέγκερ, Κίρχοφ (46’ Κλέμενς), Μπόατενγκ (63’ Μέγερ), Αόγκο, Χούντελαρ, Τσούπο-Μοτίνγκ

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ,  Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας (78’ Σούρλε), Μάτιτς, Όσκαρ (75’ Ραμίρες), Γουίλιαν, Αζάρ, Κόστα (66’ Ντρογκμπά)