Πρόσεχε που τραγουδάς! (video)

Σε δημόσια απολογία υποχρεώθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιρλανδίας, Τζον Ντελάνι, ο οποίος «συνελήφθη» να τραγουδά μια μπαλάντα για στέλεχος του ΙΡΑ.  



Πρόσεχε που τραγουδάς! (video)

Το ίδιο βράδυ που η αγγλική ομοσπονδία υποχρεώθηκε να ζητήσει «συγγνώμη» για το σύνθημα «Fuck the IRA» που φώναζαν οι Άγγλοι στις εξέδρες του «Σέλτικ Παρκ» στο φιλικό με την Σκωτία την περασμένη εβδομάδα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας της Ιρλανδίας (FAI) καταγράφηκε σε βίντεο να τραγουδά το «Τζο ΜακΝτόνελ», το οποίο είναι αφιερωμένο στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης IRA και ο οποίος έχασε τη ζωή του ο 1981 έπειτα από απεργία πείνας. 

Το βίντεο ανέβηκε στο youtube και η υπόθεση σύντομα πήρε διαστάσεις. Η αρχική αντίδραση των νομικών εκπροσώπων της ομοσπονδίας ήταν να αρνηθούν πως πρωταγωνιστής του υλικού ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής. Ωστόσο, σύντομα διαπιστώθηκε πως η τοποθέτηση αυτή δεν μπορούσε να έχει βάση, αναγκάζοντας τον Ντελάνι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Αν το τραγούδι προσέβαλλε κάποιον ζητώ συγγνώμη. Δεν είμαι από εκείνους που στηρίζουν τη βία» δήλωσε σήμερα στο κρατικό κανάλι της Ιρλανδίας RTE.

Το περιστατικό αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας ενόψει του φιλικού αγώνα που θα γίνει το καλοκαίρι στο Δουβλίνο και είναι το πρώτο που θα γίνει μετά το 1995, όταν η φιλική αναμέτρηση που είχε φιλοξενηθεί στο «Λανσντάουν Ρόουντ» διεκόπη έπειτα από εκτεταμένα επεισόδια.