Νέβιλ: «Αξιολύπητη απόδοση για Λίβερπουλ»

Τι και αν υπήρξε ένας απο τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Λίβερπουλ, ο Γκάρι Νέβιλ σχολιάζοντας στο Sky Sports εξηγεί τα αίτια για την φετινή κατάρρευση των "κόκκινων".



Νέβιλ: «Αξιολύπητη απόδοση για Λίβερπουλ»

Την άποψη πως η Λίβερπουλ στερείται έντασης και πως αρκετοί παίκτες χρειάζονται ξεκούραση εξέφρασε ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ ο οποίος θυμήθηκε αντίστοιχες καταστάσεις από τα χρόνια που και εκείνος αγωνιζόταν.

«Τους καταλαβαίνω. Νομίζω πως κάποιοι χρειάζονται ξεκούραση. Δεν είναι κακό ούτε ντροπιαστικό αυτό» τόνισε. «Θυμάμαι ότι έπαιζα το 1996 και το 1997 και το καλοκαίρι του 98 και χρειάστηκα να μείνω εκτός δυο εβδομάδες μέσα στην σεζόν γιατί είχα.. ξεπατωθεί. Μπορεί στον κόσμο που μας παρακολουθεί αυτό που λέω να μην του αρέσει, για έναν ποδοσφαιριστή που πληρώνεται καλά, αλλά αυτό για μένα, μου φαίνεται σαν να είναι μια ομάδα που έχει πόδια από μολύβι. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αυτοπεποίθησης. Έχασαν πέρυσι το πρωτάθλημα, πήγανε στο Μουντιάλ, είχαν τρεις εβδομάδες να ξεκουραστούν και τώρα έχουν αγώνες κάθε Τετάρτη και Σάββατο.» συμπλήρωσε

Ο Νέβιλ, ο οποίος με τα σχόλια του κερδίζει την αποδοχή της πλειοψηφίας των οπαδών στην Αγγλία, εντοπίζει το φετινό πρόβλημα της Λίβερπουλ σε τρεις τομείς: «Νοοτροπία, φυσική κατάσταση και αυτοπεποίθηση», ενώ θεωρεί πως η δυσκολία που έχει η ομάδα να φτάσει μπροστά «είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας να κερδίσουν τη μπάλα στο κέντρο, με την ίδια ταχύτητα που το κατάφερναν στην περσινή σεζόν. Αυτό που ήταν συγκλονιστικό πέρυσι ήταν η πίεση, η ένταση όταν έχαναν τη μπάλα και κατάφερναν να την ξανακερδίσουν. Και αυτό αυτή την στιγμή δεν υπάρχει» εξήγησε.

Αναφερόμενος στο κυριακάτικο ματς του «Σελχαρστ Παρκ» ο Νέβιλ με μια ατάκα κατάφερε να συνοψίσει την εικόνα του ματς. «Η Κρισταλ Πάλας ήταν σε fast forward και η Λίβερπουλ σε rewind». Όπως επεσήμανε, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο ενθουσιασμό και ενέργεια, ενώ η απόδοση των «κόκκινων» ήταν «αξιολύπητη» δεδομένων των στάνταρ που έθεσε την περσινή σεζόν.