Ο Ρότζερς ξέρει πως τελειώνει ο χρόνος που έχει!

Οι 14 πόντοι από 12 ματς αποτελούν την χειρότερη συγκομιδή στην Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 1992-93 όταν με τον Γκρέιαμ Σούνες στον πάγκο η Λίβερπουλ πήρε την χαμηλότερη  θέση στη βαθμολογία μετά την δεκαετία του 60. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Ρότζερς ξέρει πως τελειώνει ο χρόνος που έχει!

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ανησυχητική τη κατάσταση είναι πως κάθε εβδομάδα μοιάζει να γίνεται και πιο αποκρουστική η αγωνιστική εικόνα μίας ομάδας που μόλις πριν έξι μήνες πλησίαασε μία ανάσα από το να πάρει τον τίτλο! Και επειδή ο κόσμος λειτουργεί με στερεότυπα, ακόμη και την κάκιστη για πολλούς σεζόν 2010-11 με τον Ρόι Χότζον να ακούει τα μύρια όσα από την εξέδρα, η Λίβερπουλ είχε έναν πόντο περισσότερο στην βαθμολογία, ύστερα από 12 ματς!    

Η νέα ήττα με 3-1 από μία μέτρια ομάδα όπως είναι η φετινή  Πάλας , απλά επιβεβαιώνει το πόσο πολλά λάθη έγιναν μαζεμένα μέσα σε μερικούς μήνες. Μιλάμε για την τέταρτη σερί ήττα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 22 χρόνια και ενώ το  πρόβλημα της φετινής Λίβερπουλ μοιάζει προφανές με την  απώλεια του Λουίς Σουάρες και  τον τραυματισμό του Ντάνιελ Στάριτζ, δεν είναι κάτι τόσο απλό! Ναι, κάθε ομάδα που θα έχανε το  εύκολο γκολ δεν θα μπορούσε εύκολα να ζήσει χωρίς τα 55 από τα 101 γκολ της. Αλλά αυτό που την καταστρέφει είναι η αμυντική της λειτουργία (που και πέρσι ήταν η αχίλλειος πτέρνα) αφού δεν παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση! Συνεπώς ακόμη και όταν σκοράρει  φέτος όπως έγινε με την Κρίσταλ Πάλας μόλις στο δεύτερο λεπτό με το πρώτο γκολ του Ρίκι Λάμπερτ με την κόκκινη φανέλα, έχεις  την αίσθηση πως ο αντίπαλος θα βρει κάποιον τρόπο να απαντήσει! Και όταν συμβαίνει αυτό, πάντα θα βγαίνει στο τερέν μία νευρικότητα που θα αποτελεί ωρολογιακή βόμβα με ζήτημα χρόνου για να συμβεί  η επόμενη  ζημιά!

Εδώ λοιπόν μπαίνουν οι ευθύνες του προπονητή της ομάδας. Ο Μπρένταν Ρότζερς πήρε επάνω του όλη την μεταγραφική πολιτική και δικές του είναι οι επιλογές που τώρα τελούν υπό αμφισβήτηση. Οι περισσότερες μεταγραφές είναι άστοχες. Ο Λόβρεν έκανε ακόμη ένα τραγικό ματς , ο Λαλάνα δεν έχει καταφέρει καν να πλησιάσει την αγωνιστική εικόνα που είχε με την Σαουθάμπτον, ο Μπαλοτέλι σε κάθε ματς που αγωνίστηκε ήταν μέτριος και ο Μορένο δεν έχει μπορέσει να προσαρμοστεί στην ταχύτητα και τις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Για να μην ρωτήσει κανείς πως και κόστισε σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ ο Μαρκοβιτς όταν με λία χρήμαατα παραπάνω μπορούσε κάποιος να αγοράσει πολλούς πιο έτοιμους παίκτες;

Πόσο σίγουρη λοιπόν  είναι η θέση του Ρότζερς; Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο «Ανφιλντ» κάνουν λόγο πως παρότι οδήγησε την ομάδα στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μόλις πριν 170 μέρες και έχει ήδη υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο, κινδυνεύει ίσως και άμεσα αν δεν υπάρξει δραματική βελτίωση! Γιατί αυτό που εκνευρίζει τους οπαδούς φέτος είναι πως δεν μοιάζει να υπάρχει αναστροφή!

Και στην  σημερινή εποχή των απαιτητικών ξένων ιδιοκτητών δεν υπάρχει η υπομονή που συνόδευε τις επιλογές στο παρελθόν των Αγγλων παραδοσιακών παραγόντων και προστάτευε τους μάνατζερ. Τώρα μερικά άσχημα αποτελέσματα αρκούν για να απομακρυνθεί ο προπονητής και ο Ρότζερς ξέρει πως μετράει αντίστροφα και πια χρειάζεται να αλλάξει την εικόνα για να διασωθεί! Γιατί και πρόπερσι ήταν χαμηλά βαθμολογικά η ομάδα αλλά η εικόνα της ήταν σαφώς καλύτερη και άφηνε υποσχέσεις. Τώρα κάθε εβδομάδα μοιάζει και χειρότερη, κάτι που σε κάνει να απορείς!

Πιθανώς θα του δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσει τη σεζόν και για να βοηθήσει τις πιθανότητες του οφείλει να κάνει πολύ καλές επιλογές τον Γενάρη προσθέτοντας παίκτες που να κάνουν άμεσα την διαφορά, όπως συνέβη το 2013 με τον Κοουτίνιο και τον Στάριτζ. Και φυσικά πιο πριν από τότε να αρχίσει να κερδίζει κάποια ματς ώστε να παραμείνει μέσα σε κάποιους στόχους όπως και το να κατορθώσει να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί αν συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα τότε ακροβατεί να μην προλάβει καν να παίξει τα ρέστα του στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη!