Της έδωσε... φιλί ζωής

Η τέταρτη «γκέλα» στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος έμοιαζε αναπόφευκτη για την Τότεναμ, αλλά μία αποβολή και ένα γκολ του εξαιρετικού Κρίστιαν Έρικσεν στις καθυστερήσεις, την οδήγησαν σε «διπλό» με ανατροπή κόντρα στην Χαλ (2-1).



Της έδωσε... φιλί ζωής

Έτσι, τα «σπιρούνια» έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την πεντάδα (17 βαθμούς) ενώ οι «τίγρεις» που σίγουρα δικαιούνταν κάτι παραπάνω από τον αγώνα, έμειναν στους 11 και την 16η θέση.

Το ματς:

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ για τους γηπεδούχους, καθώς ο Φάτσιο μπορεί μεν να απομάκρυνε από την περιοχή την μπάλα, αλλά κανείς δεν βρέθηκε πάνω στον Τζακ Λίβερμορ. Ο πρώην παίκτης της Τότεναμ έκανε κοντρόλ, κοίταξε προς την εστία και με χαμηλό σουτ από μέση απόσταση έβαλε την ομάδα του μπροστά.

Ανάλογη ευκαιρία είχαν άλλοι τρεις παίκτες της Χαλ, στο 22ο λεπτό, παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Γιορίς. Ο Γάλλος απέκρουσε αρχικά προσπάθεια του Ντέιβις και στην συνέχεια του Γκαστόν Ραμίρες, για να έρθει ο Χατέμ Μπεν Αρφά και να δώσει τέλος στην πολιορκία στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο μισό, ενώ το πρώτο είχε ολοκληρωθεί με μοναδικό αξιοσημείωτο το χρώμα του ουρανού του Χαλ, επιφύλασσε μια άμεση αποβολή, καθώς ο Ραμίρες σε κοκορομαχία με τον Βερτόνχεν, τον έριξε στο έδαφος με το πόδι από πίσω. Με τις ισορροπίες να έχουν αλλάξει, στο 58’ ο Σολδάδο δεν μπόρεσε να πετύχει το 3ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Χάρι Κέιν κατάφερε να βρει δίχτυα για 10η συνολικά φορά μέσα στην σεζόν.

Ο Άγγλος επιθετικός στάθηκε τυχερός, αφού ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εκείνος απλώς την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Κι αφού ο Δανός δεν μπόρεσε να σκοράρει στην προηγούμενη μεγάλη φάση του αγώνα, το έκανε με την συμπλήρωση των 90’με πολύ ωραίο σουτ από τα 20 μέτρα, γκολ το οποίο έμοιαζε αρκετά με αυτό της Χαλ.