Οι 14 πάσες για το γκολ δείχνουν...Euro 2016

Οι ομάδες που μετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, βγάζουν κουσούρια στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτές που αποχώρησαν νωρίς όμως δείχνουν να βαδίζουν σωστά. Μία από αυτές είναι και η εθνική ομάδα της Αγγλίας, η οποία διαχειρίστηκε με ηρεμία τον αποκλεισμό, διατηρώντας αφεντικό όλων των Ρόι Χότζον.



Οι 14 πάσες για το γκολ δείχνουν...Euro 2016

Η Αγγλία τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης. Η παλιά φουρνιά άρχισε να αποχωρεί μέχρι που ο Στίβεν Τζέραρντ για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε να απολαμβάνει τη νυχτερινή διασκέδαση με τη σύζυγό του, το βράδυ που η ομάδα του ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τη Σλοβενία.

Τα νέα παιδιά μπήκαν σταδιακά, πήραν χρόνο συμμετοχής ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ούτε σε μία στιγμή δεν ένιωσαν ότι παίρνουν τον έλεγχο από τους «παλιούς» αφού αυτοί εξακολούθησαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Ο Ρόι Χότζον όχι μόνο δεν κουνήθηκε από τη θέση του μετά την παταγώδη αποτυχία του Μουντιάλ αλλά η ομοσπονδία του παρείχε όλη την ασφάλεια προκειμένου να συνεχίσει το έργο οικοδόμησης της νέας Αγγλίας.

Το έργο του μιλάει από μόνο του. Μόνο νίκες μετά τη Βραζιλία, με επιθετικό ποδόσφαιρο και με τα νέα παιδιά έτοιμα με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο τους να φτιάξουν ένα σύνολο, το οποίο μετά από καιρό προκαλεί αρχικά τον συναγερμό στις τάξεις του αντιπάλου. Αν συνεχίσει έτσι θα προκαλέσει και το «φόβο».

Το 3ο τέρμα που σημειώνουν οι Άγγλοι απέναντι στην Σκωτία εκτός έδρας, είναι βγαλμένο από την ζωντάνια αυτής της νέας φουρνιάς και την εκτελεστική ικανότητα του Ρούνεϊ, ο οποίος με το εθνόσημο στο στήθος δείχνει καλύτερος απ' ότι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή η φουρνιά συγκριτικά με εκείνη που περιελάμβανε τους Μπέκαμ, Σκόουλς, Όουεν, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Φέρντιναντ δεν έχει τόσο μεγάλα και ηχηρά ονόματα όμως δείχνει να έχει καλύτερη ομοιογένεια. Οι 14 πάσες μέχρι την εκτέλεση του Ρούνεϊ για το 3-1, αποτελούν το πιο δυνατό χαρτί για να φωνάξουν στην Αγγλία έτοιμοι για να πρωταγωνιστήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.