Αντιδρά και η Ενις για τον Εβανς

Την επιθυμία να αφαιρεθεί το όνομα της από την εξέδρα του «Μπράμαλ Λειν» σε περίπτωση που η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ προχωρήσει σε σύναψη συμβολαίου με τον καταδικασμένο για βιασμό, Τσεντ Εβανς, εξέφρασε η χρυσή ολυμπιονίκης Τζέσικα Ενις.



Αντιδρά και η Ενις για τον Εβανς

Αρκετά προβλήματα φέρνει στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η απόφαση της να επιτρέψει στον Τσεντ Εβανς, να προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Η αρχή είχε γίνει με την παραίτηση της παρουσιάστριας Τσάρλι Γουέμπστερ από το ρόλο του ευεργέτη του συλλόγου και τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και άλλοι υποστηρικτές των «λεπίδων».

Τώρα είναι η σειρά της χρυσής ολυμπιονίκη στο έπταθλο το 2012, Τζέσικα Ενις, να εκφράσει την αντίθεση της στο ενδεχόμενο επιστροφής του Εβανς στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η 28χρονη αθλήτρια που έχει γεννηθεί στο Σέφιλντ, τιμήθηκε από τον σύλλογο μετά την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δίνοντας το όνομα της σε μια από τις εξέδρες του «Μπράμαλ Λειν». Ωστόσο, η ίδια δηλώνει έτοιμη να κόψει τους δεσμούς με τον σύλλογο σε περίπτωση που προσφερθεί συμβόλαιο συνεργασίας στον Εβανς.

«Πιστεύω το να αποτελείς ένα πρότυπο για τους νέους ανθρώπους είναι μια τεράστια τιμή και εκείνοι που βρίσκονται σε θέσεις επιρροής στις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να σέβονται το ρόλο που διαδραματίζουν στη ζωή των νέων ανθρώπων και να δίνουν το καλό παράδειγμα. Αν ο Εβανς επαναποκτηθεί από τον σύλλογο αυτό θα έρθει σε αντίθεση με αυτές τις πεποιθήσεις.» τονίζει σε ανακοίνωση της. 

Υπενθυμίζουμε πως ο Ουαλός άσος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών για τον βιασμό και αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε το μισό της ποινής του. 

Η απόφαση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να του επιτρέψει να προπονείται με την ομάδα προκάλεσε την αντίδραση χορηγών και οπαδών, οι οποίοι με ψήφισμα που υπογράφουν μέχρι στιγμής 160,000 άτομα ζητούν από τη διοίκηση να μην προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας στον Εβανς.