Όχι αν θα το πάρει αλλά μόνο αν θα μείνει αήττητη!

Αν υπάρχει πια,  μία ερώτηση σχετικά με την Τσέλσι και το φετινό αγγλικό  πρωτάθλημα δεν αφορά το αν θα κατακτήσει τον τίτλο… Αυτή είναι αν  θα το κάνει χωρίς να χάσει ματς στο υπόλοιπο της σεζόν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Όχι αν θα το πάρει αλλά μόνο αν θα μείνει αήττητη!

Αν υπάρχει πια,  μία ερώτηση σχετικά με την Τσέλσι και το φετινό αγγλικό  πρωτάθλημα δεν αφορά το αν θα κατακτήσει τον τίτλο… Αυτή είναι αν  θα το κάνει χωρίς να χάσει ματς στο υπόλοιπο της σεζόν! Γιατί η αγωνιστική διαφορά της ομάδας του  Ζοσέ Μουρίνιο από όλους τους υπόλοιπους είναι αρκετά μεγάλη για να μην μπορεί εύκολα να μπει σε κουβέντα το αν κινδυνεύει να εκτροχιαστεί από τις ράγες.

Αυτό το πρωτάθλημα που μέχρι τώρα την έχει βγάλει αλώβητη στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια στο Μάντσεστερ με Σίτι και Γιουνάιτεντ και στο Λίβερπουλ με ισάριθμες νίκες απέναντι σε Εβερτον και Λίβερπουλ, αφήνει ελάχιστες παρερμηνείες! Αυτή η Τσέλσι, της έκδοσης 2014-2015 είναι πια μία ομάδα που θυμίζει ολοένα και περισσότερο την πρώτη φουρνιά του 2004-2006 όταν ο Πορτογάλος  τεχνικός  χάρισε στους «μπλε» το πρώτο τους πρωτάθλημα έπειτα από μισό αιώνα  και κατόπιν το πιο άνετο σερί τίτλο που μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Ο Μουρίνιο έκανε φέτος τις πιο κατάλληλες μεταγραφές, προσθέτοντας ποιότητα στην ομάδα του χωρίς να κοιτάξει την ποσότητα. Έφερε πίσω τον Κουρτουά, δίνοντας του τη θέση του βασικού, ξέροντας πως είναι η σωστή διάδοχη λύση για τον Τσεχ. Πήρε τον Φάμπρεγκας που του πρόσφερε την ποιότητα στα χαφ που κανείς από τους υπάρχοντες δεν είχε, με τις καταπληκτικές κάθετες πάσες και τις ασίστ που βγάζει  αλλά και την ικανότητα να ελέγξει τον ρυθμό. Απέκτησε τον σέντερ φορ που έλειπε από την ομάδα του, με τον Ντιέγκο Κόστα να έχει ήδη βγάλει τα λεφτά του! Και ήδη από τον Γενάρη είχε στο πρόσωπο του  Μάτιτς, αποκτήσει  έναν υψηλών προδιαγραφών αμυντικό μέσο με  πνευμόνια αλλά και μυαλό.

Αυτή η Τσέλσι έχει τα πάντα…. Και μου  είναι σχεδόν αδιανόητο να σκεφτώ  πως θα αρχίσει τις απανωτές γκέλες ώστε να αφήσει την Μάντσεστερ Σίτι να επιστρέψει στο κυνήγι του τίτλου. Μπορεί ο Μουρίνιο να κάνει λόγο πως τίποτε δεν έχει κριθεί και πως ακόμη και η Λίβερπουλ με 15 πόντους απόσταση δεν μπορεί να θεωρηθεί εκτός μάχης, επειδή είμαστε στην Αγγλία και όλοι μπορούν να κόψουν πόντους από όλους,  αλλά αυτά είναι λόγια για λαϊκή κατανάλωση! Το  κάνει για λόγους τακτικής αλλά επί της ουσίας ξέρει (και το ξέρουν και όλοι οι αντίπαλοι)  πως αυτή η Τσέλσι έχει αρκετό μέταλλο για να αφήσει να της ξεφύγει  ο τίτλος.

Ακούω κάποιους να κάνουν κουβέντα για την Σαουθάμπτον που πραγματικά εντυπωσιάζει. Ναι είναι εκπληκτικό αυτό που κάνει ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξει για καιρό έτσι ώστε να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό! Έχει ήδη παρόλα αυτά βάλει τα θεμέλια για να βγει στην Ευρώπη και γιατί  όχι ακόμη και να πάρει μία θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Όσο για το αν η Τσέλσι μπορεί να τερματίσει αήττητη , ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Αρσεναλ που δεν έχασε ματς τη σεζόν 2003-2004 ( αλλά και της Πρέστον που το 1888-89 πήρε επίσης χωρίς ήττα τον  τίτλο) η αλήθεια είναι πως μοιάζει πολύ δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο!