Παρακαλώ... περάστε

Η Έβερτον ήταν επιβλητική κόντρα στην Λιλ, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-0. Παιχνίδι πρόκρισης αυτό κόντρα στην Βόλφσμπουργκ (5-1 την Κράσνονταρ) για τα «ζαχαρωτά», καθώς με νίκη κερδίζουν την πρόκριση στους «32» και ένα παιχνίδι... γιορτή στην φάση των ομίλων.



Παρακαλώ... περάστε

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έφτασαν τους 8 βαθμούς, με τους προσεχείς αντιπάλους τους (στην Γερμανία ο αγώνας) να ακολουθούν έχοντας 7. Στους 3 παρέμεινε η Λιλ και στους 2 η Κράσνονταρ.

Εφόσον κατακτήσουν το τρίποντο κόντρα στους «λύκους», οι «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ θα υποδεχθούν την Κράσνονταρ την τελευταία αγωνιστική για να γιορτάσουν την πρόκριση στο πλευρό των οπαδών τους.

Το ματς:

Το... σφυροκόπημα των γηπεδούχων είχε διάρκεια και άρχισε από νωρίς. Στο 16ο λεπτό ο Στίβεν Νέισμιθ έκανε την κεφαλιά πάνω από το δοκάρι, για να ακολουθήσει το γκολ στο 27’. Ο ΜακΓκίντι σέντραρε, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στον Λίον Όσμαν που άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ. Ο ΜακΓκίντι έμοιαζε ασταμάτητος και πέντε λεπτά αργότερα, αλλά ο Λουκάκου δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 με το κεφάλι. Αυτό ήρθε στο 41’, όταν ο Φιλ Γιαγκέλκα αποδείχθηκε πιο εύστοχος από τον Βέλγο και με τον συγκεκριμένο τρόπο σφράγισε το προβάδισμα πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό ο Λουκάκου προσπάθησε και πάλι (54’)να βρει δίχτυα, αλλά υποχρέωσε τον Ενιεάμα σε μια πολύ καλή απόκρουση. Με την συμπλήρωση μιας ώρας όμως, ο τερματοφύλακας των «λιλουά» βρέθηκε για τρίτη φορά στο ματς ανήμπορος να αντιδράσει. Ο Λουκάκου έδωσε στον Μπέινς, εκείνος στον Νέισμιθ και εκείνος κράτησε την μπάλα, πριν την στείλει στην εστία για το 3-0. Στο 78’ ο Λουκάκου βρήκε το γκολ που έψαχνε, αλλά σηκώθηκε η σημαία του βοηθού και ακύρωσε την φάση για οφσάιντ.