Δύο φορές… πρώτη!

Διπλή πρωτιά για την Τότεναμ! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο επικράτησε 2-1 του Αστέρα στην Τρίπολη, παραμένοντας στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα έγινε και η πρώτη ομάδα που φεύγει με διπλό από το «Θ. Κολοκοτρώνης» σε ευρωπαϊκό παιχνίδι!



Δύο φορές… πρώτη!

Ο Τάουνσεντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο ίδιος από τον Σανκαρέ) στο 36’ είχε δώσει το προβάδισμα στους Άγγλους για να έρθει ο Κέιν στο 41’ να διαμορφώσει το 2-0 του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Αστέρας το μόνο που κατάφερε ήταν να διαμορφώσει το τελικό 2-1 στο 89’ με το πέναλτι του Μπαράλες.

Με τη δεύτερη σερί νίκη επί του Αστέρα (είχε προηγηθεί το 5-1 στο Λονδίνο) η Τότεναμ έφτασε τους 8 βαθμούς σε 4 ματς και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου και στην ισοβαθμία με την Μπεσίκτας, η οποία στο άλλο ματς του γκρουπ επικράτησε επίσης 2-1 της Παρτιζάν στην Πόλη.

Η ομάδα της Τρίπολης από την πλευρά της «κόλλησε» στους 4 και να είναι στην 3η θέση.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Τότεναμ 8

2. Μπεσίκτας 8

3. Αστέρας Τρίπολης 4

4. Παρτιζάν 1

Η επόμενη (5η) αγωνιστική στις 27/11:

Τότεναμ-Παρτιζάν

Αστέρας Τρίπολης-Μπεσίκτας

Το ματς:

Με τους παίκτες της Τότεναμ να έχουν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους κύλησε το πρώτο μισό του πρώτου μέρους. Η κατοχή υπέρ των Άγγλων έφτασε μέχρι το 75%, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ποκετίνο δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κοσίτσκι. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να κάνουν τη ζημιά στην κόντρα και είχαν μια καλή στιγμή στο 30’ με τον Μάσα.

Τελικά οι «spurs» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 36’, όταν ο Τάουνσεντ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σανκαρέ και αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εκτέλεση, έκανε από την άσπρη βούλα του πέναλτι το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα μάλιστα η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Τάουνσεντ να βρίσκει τον Κέιν και αυτός με κεφαλιά να αναγκάζει τον Κοσίτσκι να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από την εστία του.

Τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τον Αστέρα είχαν τα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Ελάχιστα μετά την έναρξη ο Τσοκάνης βγήκε απέναντι στον Βορμ αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στο 53’ και το 54’ ήταν η σειρά του Πάρα να σουτάρει αρχικά άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση πάνω στον Ολλανδό γκολκίπερ.

Η ομάδα του Βεργέτη συνέχισε να είναι ανώτερη και «άγγιξε» το γκολ στο 65’, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των Λονδρέζων σε σουτ του Μάσα. Οι Αρκάδες συνέχισαν να προσπαθούν για το γκολ και τελικά το βρήκαν στο φινάλε. Ο Μπαράλες στο 89’ κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Φάτσιο και εκτελώντας ο ίδιος, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της Τότεναμ, καθώς στο 90+2' η κεφαλιά του Μπαντιμπαγκά δεν βρήκε στόχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Μουνάφο (81΄Γιαννιώτας), Μάσα, Τσοκάνης (60’ Μπαντιμπαγκά), Ρόλε, Πάρα (84’ Μπαράλες)

Τότεναμ: Βορμ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Φάτσιο, Ντέιβις, Ντεμπελέ, Σταμπουλί, Τάουνσεντ, Λαμέλα (46’ Σολδάδο), Έρικσεν (63’ Μέισον), Κέιν (77’ Παουλίνιο)