Την… σκότωσε ο Ντουμπιά!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεϊντού Ντουμπιά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 2-1 μέσα στο Μάντσεστερ της Σίτι και… σκότωσε τα όνειρα των πρωταθλητών Αγγλίας για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Με εννέα ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι!



Την… σκότωσε ο Ντουμπιά!

Στο 2’ και το 34’ βρήκε στόχο ο… εκτελεστής των «πολιτών», οι οποίοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Τουρέ στο 8ο λεπτό.

Με εννέα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, καθώς ο Φερναντίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο… πρόλαβε να δει δύο φορές έως το 70' την κίτρινη κάρτα από τον Τάσο Σιδηρόπουλο που ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης και έστειλε πιο νωρίς στα αποδυτήρια και τον Τουρέ στο 81’. Ο Έλληνας ρέφερι έκανε όμως και ένα λάθος, όταν στο 77' έδειξε την κίτρινη κάρτα σε λάθος παίκτη, με αποτέλεσμα ο Βέρνμπλουμ να γλυτώσει την αποβολή.

Με αυτήν την ήττα η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έμεινε στους 2 βαθμούς και υποχώρησε στην τελευταία θέση του γκρουπ καθώς οι Ρώσοι έφτασαν τους 4 (όσους και η Ρόμα) και την προσπέρασαν. Πλέον οι «πολίτες» θα ψάξουν τον τρόπο να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στον όμιλο στα ματς με Μπάγερν εντός και Ρόμα στην ιταλική πρωτεύουσα.

Έντεκα σερί ματς δέχεται γκολ η Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο σκόρερ της ΤΣΣΚΑ έφτασε τα πέντε γκολ στις τρεις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων πέρυσι και φέτος!

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν νίκησε 2-0 τη Ρόμα στο Μόναχο και εξασφάλισε την πρόκριση αλλά και την πρωτιά.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου 12

2. Ρόμα 4

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

4. Μάντεστερ Σίτι 2

Η επόμενη (5η) αγωνιστική στις 25/11:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα (19:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου (21:45)

Το ματς:

Ιδανικά για την ΤΣΣΚΑ και… εφιαλτικά για την Σίτι ξεκίνησε η αναμέτρηση. Δύο λεπτά μετά την πρώτη σέντρα στο ματς, οι Ρώσοι κατάφεραν να «παγώσουν» το γήπεδο, όταν ο Τουρέ έχασε τελείως τον Ντουμπιά σε φάουλ του Νάτχο από δεξιά και αυτός νίκησε με κεφαλιά τον Χαρτ, κάνοντας το 0-1! Οι πρωταθλητές Αγγλίας πάντως δεν… μάσησαν από το γρήγορο γκολ και πέντε λεπτά αργότερα επανέφεραν την ισορροπία. Ο Τουρέ φρόντισε με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να… διορθώσει το λάθος του, φέρνοντας το παιχνίδι στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν και πάλι να πάρουν το προβάδισμα. Στο 34’ ο Κλισί έκανε το λάθος διώξιμο, ο Νάτχο και πάλι πέρασε στον Ντουμπιά, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς «έγραψε» το 1-2, το οποίο ήταν και το σκορ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Με διπλή αλλαγή για τη Σίτι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποφάσισε να ρίξει από νωρίς στη μάχη τους Νασρί και Φερναντίνιο, στη θέση των Νάβας και Γιόβετιτς. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι σπουδαίο, με την πρώτη μεγάλη στιγμή του β’ μέρους να έρχεται για τους «πολίτες» στο 58’. Ο Αγουέρο όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο μετά τη σέντρα του Μίλνερ και η Ρώσοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, ωστόσο, ούτε η πίεση που άσκησαν, ούτε η παρουσία του Τζέκο (πέρασε στη θέση του Φερνάντο) στη μεγάλη περιοχή των Ρώσων δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στη… μοίρα του ματς. Από το 70’ μάλιστα αγωνίστηκαν και με παίκτη λιγότερο, μιας και ο Φερναντίνιο που είχε μπει στο ημίχρονο… πρόλαβε να μαζέψει δύο κίτρινες κάρτες. Στο 81' είδε και ο Τουρέ την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα το 2-1 υπέρ της ομάδας του Λέονιντ Σλούτσκι να μην αλλάξει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Τουρέ, Μίλνερ, Φερνάντο, Νάβας (46’ Νασρί), Γιόβετιτς (46’ Φερναντίνιο ), Αγουέρο

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Μάριο Φαρνάντες, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοφ, Ερεμένκο, Βέρνμπλουμ, Νάτχο, Τζαγκόεφ (86’ Εφρέμοφ), Μούσα, Ντουμπιά (66’ Μιλάνοφ)