Ντένις Λόου: «Η χειρότερη στιγμή το γκολ εναντίον της Γιουνάιτεντ»

Η πιο δύσκολη μέρα της καριέρας του, ήταν για τον Ντένι Λόου, εκείνη κατά την οποία πέτυχε το γκολ κατά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φορώντας τη φανέλα της Σίτι, τον Απρίλιο του 1974. "Θα ήθελα να μην είχε γίνει εκείνο το ματς" τονίζει και καταθέτει την άποψή του για το προσεχές ντέρμπι των δύο συμπολιτών!



Ντένις Λόου: «Η χειρότερη στιγμή το γκολ εναντίον της Γιουνάιτεντ»

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεντερ φορ που ανέδειξε το βρετανικό ποδόσφαιρο.

Ο Ντένις Λόου υπήρξε για 11 χρόνια από το 1962 μέχρι το 1973 ο βασικός φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέκτησε τίτλους και σκόραρε παρα πολλές φορές!

Αν και ηταν συντελεστής της ανόδου στην κορυφή της Ευρώπης για τους κόκκινους διαβόλους το 1968 έχασε λόγω τραυματισμού τον τελικό εναντιον της Μπενφικα! Ο σερ Ματ Μπασμπι τον ειχε χαρακτηρίσει τον πιο έξυπνο φορ που γνώρισε στην καριέρα του!

Όμως εκείνο το γκολ που θυμούνται οι περισσότεροι απο την  καριέρα του ειναι αυτο που έβαλε με τακουνάκι κατα της Γιουναιτεντ τον Απριλιο του 1974 και το οποίο όλοι εχουν συνδυασμένο στο μυαλό ως το καθοριστικό στον υποβιβασμό της πρώην ομάδας του εκείνη τη μαύρη σεζόν!

"Ειναι  λάθος αυτό που πιστεύουν" ειπε ο Ντένις Λόου όταν το ραδιόφωνο Talksport ζήτησε τη γνώμη του για το μεγάλο πρωτο φετινό ντέρμπι του Μαντσεστερ την Κυριακή.

Ο Λοόυ τόνισε πως  "η Γιουναιτεντ θα έπεφτε ανεξάρτητα απο το δικο μου γκολ αφού η Μπερμιχαμ που ειχε κερδίσει τη Νόριτς άρα ηταν μαθηματικά πιο πάνω απο τη Γιουναιτεντ" και συνεχίζοντας διευκρίνισε πως ηταν η πιο δύσκολη μερα της καριέρας του! Για έναν άνθρωπο που έσπασε δύο φορές το ποσό ρεκόρ μεταγραφής για Βρετανό και που κατέκτησε τη χρυσή μπάλα το 1964 ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη, καθε φορα που τον υποχρεώνουν να θυμάται εκείνο το παιχνίδι είναι μία μαρτυρική εμπειρία!

"Πραγματικά θα ήθελα να μην ειχε συμβεί εκείνο το ματς " λέει!

Απο τη Σιτι μεταγράφηκε στην Τορινο και επέστρεψε στο νησί κερδίζοντας τα παντα με την Γιουναιτεντ παίζοντας δίπλα στον Μπόμπι Τσάρλτον και τον Τζορτζ Μπεστ! "Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία. Και οι δύο ήταν πολύ υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές αλλα ειδικά ο Μπεστ νομίζω πως είναι ο κορυφαίος ποτέ που έβγαλε η Βρετανία" τονίζει!

Οταν το καλοκαίρι του 1973 ο τοτε προπονητής της Γιουνάιτεντ Τόμι Ντόχερτι τον άφησε ελεύθερο δεν σταμάτησε την μπαλα αλλα επέστρεψε στην μπλε πλευρά της πόλης με την μοίρα να επιφυλάσσει την σκληρή πλευρά της και στον ίδιο και την πρώην ομάδα του!

"Ηθελα να με καταπιεί η γη οταν η μπαλα πήγε στα δίχτυα" θυμάται και συμπληρώνει πως η εικόνα των πρώην συμπαικτών του να ειναι στενοχωρημένοι του έδωσε μαχαιρια στην καρδιά!

Όσο για το τωρινό ντέρμπι η γνώμη του ειναι πως η Γιουναιτεντ αν και αυτη τη στιγμή δεν ειναι στα καλυτερα της μπορει να νικήσει!

"Θα βρει τον δρόμο της και θα ξαναγίνει πρωταγωνίστρια" λέει "αλλα ηταν ολοφάνερο πως η αποχώρηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα επηρεαζε την λειτουργία της ομάδας" τονίζει!