Ένα ματς με πολλά μηνύματα!

Για τους μεν ήταν μία ισοπαλία που έμοιαζε με νίκη για τους δε μια ισοπαλία που την αισθάνεσαι σαν ήττα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Ένα ματς με πολλά μηνύματα!

Το 1-1 με το οποίο τελείωσε το παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν αν δει κανείς τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού ένα δίκαιο σκορ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πιθανώς το καλύτερο φετινό της παιχνίδι. Είχε όμως να αντιμετωπίσει την πιο ώριμη Τσέλσι των τελευταίων ετών. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο παρά το ότι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε την ισοφάριση έφυγε από την βορειοδυτική Αγγλία με ενισχυμένη την αυτοπεποίθηση πως αυτό το πρωτάθλημα πολύ δύσκολα μπορεί να τις γλιστρήσει από τα χέρια. Παρόλα αυτά όταν ισοφαρίζεσαι σε εκείνο το χρονικό σημείο και ένιωθες πως το ματς είναι δικό σου είναι πολύ πιο λογικό στο τέλος της ημέρας να σου μένει πικρή αίσθηση όπως όταν έχεις ηττηθεί σ' ένα ματς.

Για την  γηπεδούχο ομάδα αυτό ήταν το πιο γερό τεστ μέχρι τώρα. Μια Γιουνάιτεντ που δέχεται πολύ εύκολα το γκολ στη φετινή χρονιά έκανε ένα πολύ σωστό παιχνίδι ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών  που είχε να αντιμετωπίσει! Ο Ντιντιε Ντρογκμπά γύρισε τα ρολόγια πίσω και έμοιαζε και παλι ο σεντερ φορ που πάνω του χτίστηκε το οικοδόμημα της Τσελσι!  Πέτυχε ένα γκολ με κεφαλιά που έμοιαζε αρκετά με εκείνο που κράτησε την Τσέλσι ζωντανή στον τελικό του Μονάχου εναντίον της Μπάγερν το 2012! Επίσης ήταν η συνολική του εικόνα τέτοια οταν ταλαιπωρούσε την άμυνα της Γιουνάιτεντ δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαικτες του να μπουν στην περιοχή που σε έκαναν να τον θαυμάσεις για πολλοστή φορα!
Από την άλλη οι ποδοσφαιρστές του φαν Χάαλ έκαναν το πιο μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι τους σε μία σεζόν που μέχρι τώρα δεν ήταν κάτι αξιομνημόνευτο. Για την Γιουνάιτεντ το οτι κατάφερε με το γκολ του Φαν Πέρσι να γλυτώσει στο 94' την διαφαινόμενη ήττα αποτελεί ενα δείγμα γραφής!

Για την Τσέλσι που κρατούσε με αυτή την νίκη τη δυνατότητα να ξεφύγει οκτω βαθμούς της Σίτι στη βαθμολογία δεν θα μπορούσε να ηταν πανηγυρικό το κλίμα αλλα ουσιαστικά επιβεβαίωσε με την εμφάνιση της πως αυτος ο τίτλος ειναι δικός της! Έγραφα  σε αυτή τη στήλη πως το παιχνίδι μοιάζει κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία ωστόσο δεν υπολογίζα πως μπορεί να συμβεί με τέτοιο δραματικό τρόπο.

Σε τελική ανάλυση σε μία μέρα που η Τσέλσι πλησίασε το καλό της πρόσωπο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι σχεδόν εξαντλήσανε  τα περιθώρια τους αντιλαμβανόσουν πόσο πιο μπροστά βρίσκεται όχι μόνο από την Γιουνάιτεντ αλλά από όλους τους αντιπάλους της η αρμάδα του Μουρίνιο!
Και απο αυτη την ισοπαλία μπορει προσωρινά να βγήκε χαμένη κατα δυο πόντους η Τσελσι αλλα ουσιαστικά έστειλε ενα μήνυμα υπεροχής σε όλους τους άλλους! Όσο για τον Φαν Χααλ διαπίστωσε πιθανότατα πως η ομάδα του ακομη θέλει πολυ δουλεια αλλα τα δείγματα αντίδρασης της απέναντι σε εναν πολυ ανώτερο αντίπαλο της τονώνουν την αυτοπεποίθηση! Και έδωσε ενα στίγμα πως η ομάδα του βρίσκεται σε κσλο δρόμο!