Της το... χάλασε στο φινάλε!

Με ένα γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάλασε τα... πλάνα της Τσέλσι, αποσπώντας ισοπαλία (1-1) και σταματώντας το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο.



Της το... χάλασε στο φινάλε!

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μπορεί να κάλυψε επάξια το κενό του φορμαρισμένου Ντιέγκο Κόστα, αλλά η Τσέλσι προδόθηκε από το πιο δυνατό της σημείο. Την άμυνα.

Με το σκορ στο 1-0 ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (στο πρώτο ημίχρονο είχε ζητήσει δικαίως πέναλτι που δεν καταλογίστηκε) αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες και η ανισορροπία στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν την δυνατότητα στον Ολλανδό στράικερ να κόψει την χαρά των Λονδρέζων και παράλληλα το τρίποντο που τόσο σφιχτά κρατούσαν.

Στους 23 βαθμούς η Τσέλσι, τέσσερις μπροστά από την Σαουθάμπτον, στους 13 ανέβηκε η Γιουνάιτεντ.

Το ματς:

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πεντάλεπτο ο Άνχελ Ντι Μαρία βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε στην κίνηση πέρασε αρκετά πάνω από το δοκάρι του Κουρτουά.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι είχε ρυθμό και σαφή πρόθεση από τις δύο ομάδες. Από την μία πλευρά η Γιουνάιτεντ ήταν φανερό πως ήθελε να αποκτήσει θέση οδηγού και να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που κατάφερε παίζοντας κυρίως στον χώρο του κέντρου και κλείνοντας την Τσέλσι στα μετόπισθεν.

Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο από την άλλη μπορεί να έδιναν χώρους, αλλά όταν οι αντίπαλοι έφταναν κοντά στην περιοχή οι διάδρομοι έκλειναν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο 23’ με τον Φαν Πέρσι να βγαίνει σε σημείο βολής από εξαιρετική κάθετη του Γιανουζάι, αλλά να βλέπει τον Κουρτουά να αποκρούει με το δεξί πόδι το συρτό σουτ του.

Στο 34’ η άμυνατων γηπεδούχων έκανε διαδοχικά λάθη σε επικίνδυνη περιοχή, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες του Μουρίνιο δεν τα εκμεταλλεύτηκαν. Τόσο ο Γουίλιαν όσο και ο Ντρογκμπά ήταν αργοί στις επιλογές τους και η ευκαιρία χάθηκε. Δύο λεπτά αργότερα οι «μπλε» ζήτησαν πέναλτι σε δύο μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, με πιο κραυγαλέο αυτό του Σμόλινγκ που είχε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό του Ιβάνοβιτς. Δεν δόθηκε κάτι ωστόσο, σε μια λανθασμένη απόφαση.

Στο 41’ ήταν η σειρά του Ντε Χέα να δηλώσει «παρών» στο ματς, με τον Ισπανό να απομακρύνει με τα πόδια την προσπάθεια του Ντρογκμπά. Μάλιστα υπήρξε και άμεση απάντηση στην επόμενη φάση, αλλά ο Γιανουζάι δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο και με την Τσέλσι να έχει ισορροπήσει αισθητά το παιχνίδι, σε σύγκριση με τα πρώτα λεπτά.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όσο καλύτερα γινόταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 51ο λεπτό ο Αζάρ εξέτασε τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα για να ακολουθήσει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (που αντικατέστησε τον τραυματία Ντιέγκο Κόστα) να κυριαρχίσει στον αέρα μέσα στην περιοχή του Ντε Χέα και με τον Ράφαελ να μην μπορεί να τον ακολουθήσει, να κάνει το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά.

Και εκεί που όλα έμοιζαν να έχουν τελειώσει, ο Μπράνο Ιβάνοβιτς δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση αποβλήθηκε και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους για την ισοφάριση. Ο Ντι Μαρία σέντραρε, ο Κουρτουά απομάκρυνε την κεφαλιά του Φελαϊνί, αλλά ο Φαν Πέρσι βρέθηκε στο σωστό σημείο και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Ρόχο, Σο, Μπλιντ, Γιανουζάι, Μάτα (67’ Γουίλσον), Ντι Μαρία, Φελαϊνί, Φαν Πέρσι

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (90+2' Ζουμά), Όσκαρ (67’ Μίκελ), Αζάρ (88' Σούρλε), Ντρογκμπά