Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (preview)

Δύο μεγάλα “μυαλά” στους πάγκους και δύο μεγάλες ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακόμα να ψάχνει το δρόμο προς τις... (όχι και τόσο) παλιές, καλές εποχές με την Τσέλσι να κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην Αγγλία, παρ' όλα αυτά η μεταξύ τους αναμέτρηση παίρνει χαρακτήρα μεγάλου ντέρμπι και “μάχης” άνευ όρων!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (preview)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, κάποτε, ουσιαστικά δούλευε για τον Λουίς Φαν Χάαλ στη Μπαρτσελόνα. Και οι δύο, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είτε ο ένας εκτιμά τον άλλον, είτε όχι, θα τα βάλουν όλα στην άκρη και ξέρουν πως το σημερινό ντέρμπι θα είναι και μια προσωπική τους μάχη, την οποία θέλουν και οι δύο να κερδίσουν.

Πολύ περισσότερο, η Τσέλσι θέλει τους τρεις βαθμούς για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι που ηττήθηκε (2-1) από τη Γουέστ Χαμ, με τη Σαουθάμπτον να βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (!) έχοντας επικρατήσει με σκορ 1-0 της Στόουκ.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” βρίσκονται στην 7η θέση έπειτα από οχτώ ματς τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, η μεταβατική (ακόμα μια) περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την ομάδα να παρουσιάζει καλά αλλά και αρκετά άσχημα πράγματα στο γήπεδο και ο Φαν Χάαλ ψάχνει λύσεις, κυνηγώντας την πρώτη τετράδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το “βαρύ” βιογραφικό τους και την ιστορία τους στους πάγκους, οι δύο προπονητές έχουν τεθεί μόνο μια φορά αντίπαλοι στο παρελθόν, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μπάγερν Μονάχου, με τους “νερατζούρι” του “special one” να θριαμβεύουν!

Στα αγωνιστικά του ντέρμπι, η συμμετοχή του Ντιέγκο Κόστα κρίνεται μεν αμφίβολη για τους “μπλε”, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη, ενώ είναι πιθανό να επιστρέψει από τραυματισμό ο Ραμίρες. Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Αθπιλικουέτα.

Με τον Ντι Μαρία θα ταξιδέψει στο Λονδίνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός με τιμωρία ο Γουέιν Ρούνεϊ, ενδεχομένως να βρεθεί στην αποστολή ο Μάικλ Κάρικ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-5-2):
Ντε Χέα – Τζόουνς, Ρόχο, Σο – Ράφαελ, Ντι Μαρία, Μπλιντ, Ερέρα, Μάτα – Φαν Πέρσι, Φαλκάο

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς – Μάτιτς, Φάμπρεγας – Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ – Σούρλε