Τον λένε… Αλέξις! (video)

Με τον Αλέξις Σάντσες να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της αναμέτρησης και να φτάνει τα 8 στα 11 τελευταία ματς με την Άρσεναλ, οι «κανονιέρηδες» πέρασαν νικηφόρα από το «Στάδιο του Φωτός», επικρατώντας 2-0 της Σάντερλαντ για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Τραγικά τα λάθη των Μπράουν και Μανόνε στα γκολ των φιλοξενούμενων.



Τον λένε… Αλέξις! (video)

Ο Χιλιανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τα… δώρα της άμυνας της Σάντερλαντ, βρήκε δίχτυα στο 30ο λεπτό και στις καθυστερήσεις της συνάντησης και επανέφερε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στις επιτυχίες εντός των συνόρων, μετά την εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Χαλ την περασμένη αγωνιστική.

Στους 14 βαθμούς και την 5η θέση του πίνακα μαζί με την Λίβερπουλ βρίσκεται πλέον η Άρσεναλ.

Στο μηδέν για ακόμα ένα ματς έμειναν οι γηπεδούχοι, που δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου και έδειξαν πως δεν έχουν ξεπεράσει τα 8 γκολ από τη Σαουθάμπτον.

Στην αποστολή των φιλοξενούμενων μπήκε μετά από σχεδόν δέκα μήνες ο Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος πάντως έμεινε στον πάγκο.

Το ματς:

Χωρίς κάτι σημαντικό κύλησε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 20ό λεπτό για την Άρσεναλ. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν αυτός που απείλησε τον Μανόνε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Δέκα λεπτά αργότερα πάντως οι «κανονιέρηδες» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα με τον Αλέξις Σάντσες να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το «παιδικό» λάθος του Μπράουν, που ήταν ο τελευταίος της άμυνας και με… αλήτικο τρόπο να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Ιταλού τερματοφύλακα για το 1-0 που ήταν το σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Σάντερλαντ να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς, ο Σέζνι «έβγαλε» την κεφαλιά του Ρόντγουελ, διατηρώντας το 1-0. Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε λίγο αργότερα με τον σκόρερ της αναμέτρησης να μην μπορεί αυτήν τη φορά να νικήσει τον Μανόνε. Οι «μαυρόγατες» προσπάθησαν μέχρι το φινάλε για την ισοπαλία, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε και δεύτερο γκολ με τον Σάντσες και πάλι να μην συγχωρει το τραγικό λάθος του Μανόνε αυτήν τη φορά και να γράφει το τελικό 2-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Βεργίνι, Ο’ Σέι, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Κάτερμολ, Ρόντγουελ (74’ Ζόρντι Γκόμεζ), Τζόνσον (74’ Άλτιντορ), Λάρσον, Μπάκλεϊ, Φλέτσερ (50’ Γουίκαμ)

Άρσεναλ: Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς (74’ Μπεγερίν), Φλαμινί, Αρτέτα (88’ Ράμσεϊ), Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (90' Ροσίτσκι), Σάντσες, Γουέλμπεκ