Δεν έχει «ταβάνι»!

Αδύνατο να την κοντράρουν! Η Σαουθάμπτον συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και μετά τη νέα νίκη της, αυτή τη φορά επί της Στόουκ με σκορ 1-0, ανέβηκε μόνη στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τη Μάντσεστερ Σίτι !  



Δεν έχει «ταβάνι»!

Οι ποδοσφαιριστές του Ρόναλντ Κούμαν συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους και αποδεικνύουν κάθε στιγμή ότι φέτος είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα! Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημεία στο 33’ ο Μανέ. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει περισσότερο, αν σε τρεις προσπάθειές τους οι «Άγιοι» δεν σημάδευαν το δοκάρι  του Μπέγκοβιτς!

Στον αντίποδα, η απόδοση της ομάδας του Μαρκ Χιουζ κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα και δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την φορμαρισμένη ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών.

Το ματς:

Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν τόσο καταιγιστικός όσο στο περασμένο ματς με τη Σάντερλαντ, όμως αποδείχτηκε αρκετός για να βάλει τη Σαουθάμπτον σε θέση οδηγού και να στείλει στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 1-0. Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν κυριάρχησαν από νωρίς στον αγωνιστικό χώρο, περιόρισαν σημαντικά τις επιθετικές προσπάθειες της Στόουκ και απελευθερώθηκαν από το άγχος, ανοίγοντας το σκορ με τον Μανέ στο 33’, έχοντας προηγηθεί δοκάρι στην ίδια φάση από τον Πελέ. Λίγα λεπτά πριν, στο 28’, ο Τάντιτς είχε προειδοποιήσει για το τι θα επακολουθούσε, σημαδεύοντας και εκείνος το δοκάρι!

Από την αρχή του αγώνα οι «Άγιοι» αντιλήφθηκαν την αμυντική αστάθεια των φιλοξενούμενων και με πρέσινγκ ψηλά τους ανάγκασαν σε πολλά λάθη. Μετά το πρώτο τέρμα, οι παίκτης του Χιουζ προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως στα εναπομείναντα δέκα λεπτά δεν μπόρεσαν να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο. Η Σαουθάμπτον δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει το ρυθμό. Από την αρχή αναζητούσε ένα γρήγορο τέρμα που θα «σφράγιζε» το τρίποντο, όμως στην πρώτη της καλή στιγμή στην επανάληψη ο Πελέ σημάδεψε ξανά το δοκάρι του Μπέγκοβιτς (49’)!

Η πίεση συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Με κύριο εκφραστή τους σε ακόμη ένα παιχνίδι τον Τάντιτς, οι «Άγιοι» πάτησαν και άλλες φορές την αντίπαλη περιοχή, όμως υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Από τη μεριά του, ο Μαρκ Χιουζ επιχείρησε να αντιστρέψει- με λύσεις από τον πάγκο- την κακή εικόνα της ομάδας του, αλλά μάταια. Καμία από τις εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών του δεν είχε αποτέλεσμα και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος,  με τη Σαουθάμπτον να πανηγυρίζει ακόμη ένα σημαντικό τρίποντο που μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι την ανέβασε στη 2η θέση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:                                                    

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ,Αλντερβέιρελντ, Μπερτράντ, Ντέιβις (90’ Γκάρντος), Κορκ (62’ Γουανιάμα), Σεϊντερλίν, Μανέ, Τάντιτς, Πελέ

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Πίετερς, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Γουίλσον, Κάμερον, Άνταμ (53’ Ντιουφ), Ενζονζί, Γουόλτερς (69’ Αρναούτοβιτς), Μόουζες (79’ Ασαϊντί), Κράουτς