Η έδρα που πάντα υπολογίζει ο Μουρινιο

Είναι χαρισματικοί χαρακτήρες και ταυτόχρονα εξαιρετικοί προπονητές ο ένας αποφεύγει να πει τον άλλο μαθητή του ο άλλος αποφεύγει να τον αποκαλέσει δάσκαλο...Ωστόσο και οι δύο παραδέχονται ότι η σχέση τους στο παρελθόν όταν συνεργαστηκαν εκτος απο εξαιρετική σε επαγγελματικό επίπεδο υπήρξε και οικογενειακή! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η έδρα που πάντα υπολογίζει ο Μουρινιο

Για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010 όταν είχαν συγκρουστεί στον τελικό του Champions League ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Λουίς φαν Χάαλ θα βρεθούν στους απέναντι πάγκους σ' ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που αν και ακομη βρισκόμαστε στον Οκτώβριο μπορεί να καθορίσει την συνέχεια τόσο της Τσέλσι όσο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!

Για τους γηπεδούχους είναι ένα πραγματικό τεστ το οποίο μπορεί να τους δείξει ξεκάθαρα εάν μπορούν να έχουν βλέψεις για κατι περισσότερο απο το προαπαιτούμενο που ειναι η επιστροφή στην τετράδα...

Για τους φιλοξενούμενους το πρώτο πραγματικά πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν για να φανεί εάν έχουν τις δυνατότητες να συνεχίσουν αυτή την φρενήρη πορεία που κάνουν προς τον πρωτο τους τίτλο απο το 2010!Πάντα τα παιχνίδια εναντίον της Γιουναιτεντ για τον Ζοσέ Μουρίνιο είχαν ιδιαίτερη σημασία! Εναντίον της ήταν το πρώτο παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ τον Αύγουστο του 2004 εναντίον της έπαιξε το πρώτο σοβαρό παιχνίδι στο δεύτερο αγώνα του  περσινού πρωταθλήματος τη χρονιά της επιστροφής του, Στο Ολντ Τράφορντ με την Ρεάλ πήρε μια πάρα πολύ μεγάλη πρόκριση στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον Μαρτιο του 2013 αλλα και εκεί ηταν που γνώρισε μια ήττα με κάτω τα χέρια σαν προπονητής της Ίντερ το 2009.

Εκεί ήταν που έκανε την πρώτη του ήττα στη σεζόν 2005-2006 όταν η Τσέλσι πήρε τελικά τον τίτλο με ιδιαίτερη άνεση στην δεύτερη χρονιά του στην Πρέμιερ league!
Τώρα λοιπόν γνωρίζει πως ομάδα του που είναι πρώτη και αήττητη εάν περάσει από αυτό το τεστ αλώβητη μπορεί κάλλιστα να κοιτάει μπροστά με ιδιαίτερη αισιοδοξία ανοίγοντας πιθανώς και περισσότερο την απόσταση της από τους διώκτες της! Έπισης νίκη της Τσέλσι μέσα στο Θέατρο των ονείρων θα σημαίνει οριστικά και αμετάκλητα το θαψιμο της οποίας φιλοδοξίας μπορεί να έχει ο Φαν Χααλ  για να φτάσει μέχρι την κορυφή! Αυτό έτσι κι αλλιώς τώρα με 10 πόντους να χωρίζουν τις δύο ομάδες μοιάζει με Γολγοθα ωστόσο ο ολλανδός τεχνικός δεν θέλει να παραδεχτεί πως η ομάδα του ειναι εκτος μάχης του τίτλου!

Νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα φτάσει την Γιουνάιτεντ στους επτά πόντους από την κορυφή κάτι που θα παραμένει πολύ δύσκολο ως στόχος όμως η ουσία της νίκης θα είναι πέραν των βαθμων η εκτόξευση της αυτοπεποίθησης! Όσο για την  Τσελσι αν φύγει νικήτρια απο μια τόσο δύσκολη έδρα απο μπορει να κάνει κουβέντα ακομη και για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα αήττητη! Φυσικα δεν ειναι εύκολο αλλα  εχει προκύψει ως κουβέντα γιατί η πληρότητα του ρόστερ της συν την παρουσία του Μουρινιο αλλα και την κακή κατάσταση που παρουσιάζονται οι υπόλοιποι άμεσοι ανταγωνιστές της αφήνουν τέτοια περιθώρια!

Πρώτος στόχος και των δυο μονομάχων λοιπόν να βγουν απο αυτη τη μάχη με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για αυτο και μια ισοπαλία που υπό συνθήκες δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο μοιάζει το πιο πιθανό αποτέλεσμα!