Άντερλεχτ – Άρσεναλ (preview)

Άκρως απαραίτητο θεωρείται για την Άρσεναλ το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Άντερλεχτ, ώστε να μην μπει σε περαιτέρω μπελάδες σχετικά με την υπόθεση «πρόκριση» στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.



Άντερλεχτ – Άρσεναλ (preview)

Μεγάλη είναι η κρισιμότητα του παιχνιδιού κόντρα στην Άντερλεχτ για την Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών, την ώρα που η νίκη θεωρείται απαραίτητη, ειδικά από τη στιγμή που η άμεση αντίπαλός της για την 1η θέση, Μπορούσια Ντόρτμουντ, πέρασε... αέρας από την έδρα των Βέλγων.

Τα δείγματα γραφής των Λονδρέζων, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι στα τελευταία παιχνίδια, καθώς μετά τη νίκη με 4-1 επί της Γαλατασαράι για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ακολούθησαν η ήττα από την Τσέλσι με 2-0 και τη ισοπαλία με τη Χαλ (2-2).

Στην ίδια μοίρα και η γηπεδούχος Άντερλεχτ, η οποία έχει να γευτεί τη νίκη από τις 27/9 και το εκτός έδρας τρίποντο κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Έκτοτε, έχει ακολουθήσει η ήττα με 3-0 από τη Ντόρτμουντ και δύο ισοπαλίες (0-0 και 1-1) με Γκενκ και Μαλίν αντίστοιχα.

Αγωνιστικά νέα:

Άντερλεχτ:

Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα θα υποδεχθεί την Άρσεναλ στο «Stade Constant Vanden Stock».

Μοναδικός απών θα είναι ο Γάλλος μέσος Φαμπρίς Ενσακαλά λόγω τραυματισμού στο πόδι. Επιστρέφει στη δράση οι Άντνονι Βάντεν Μπορ, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να βρεθεί στον πάγκο.

Άρσεναλ:

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρσεναλ. Στη θέση του τερματοφύλακα, οι Λονδρέζοι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τον Βόιτσεχ Σέζνι να είναι τιμωρημένος και την επιστροφή του Νταβίντ Οσπίνα στην αγωνιστική δράση να υπολογίζεται στους τρεις μήνες. Μοιραία λοιπόν, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεθ θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια.

Πιθανή είναι η επιστροφή του Άαρον Ράμσεϊ στο βασικό σχήμα των «κανονιέρηδων», με τον Θίο Γουόλκοτ να βρίσκεται στον πάγκο και τον Κάλουμ Τσάμπερς να δηλώνει «παρών» μετά την τιμωρία του στο προηγούμενο παιχνίδι.

Στο αεροπλάνο με προορισμό το Βέλγιο δεν βρέθηκε ο Λοράν Κοσιελνί, όπως και ο Μεσούτ Εζίλ, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άντερλεχτ: Πρότο – Βάντεν Μπόρε, Μπεμπά, Χέιλεν, Ντεσάχτ – Ντεφούρ, Τιέλεμανς – Ναχάρ, Πραέ, Σουάρες – Μίτροβιτς

Άρσεναλ: Μαρτίνεθ – Μονρεάλ, Μερτεσάκερ, Τσάμπερς, Γκιμπς – Φλαμινί, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ – Σάντσες, Καθόρλα – Γουέλμπεκ