Αυτή η Τσέλσι δεν αστειεύεται!

Η Τσέλσι δεν συνάντησε καμία δυσκολία και σημείωσε τη 2η νίκη της στον όμιλο συντρίβοντας την Μάριμπορ με σκορ 6-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντρογκμπά, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Ρεμί και σκόραρε το 43ο τέρμα του στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον Ντελ Πιέρο. Δύο γκολ πέτυχε ο Αζάρ.  



Αυτή η Τσέλσι δεν αστειεύεται!

 

Όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο έλεγε πριν το ματς ότι τον ενδιέφερε μόνο η Μάριμπορ, το εννοούσε. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν οι παίκτες του μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί η Μάριμπορ να απείλησε πρώτη με μακρινό σουτ του Μποχάρ όμως οι Λονδρέζοι ανέλαβαν αμέσως δράση. Στο 10’ ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Όσκαρ και τρία λεπτά αργότερα ο Ρεμί άνοιξε το σκορ έπειτα από μακρινή μεταβίβαση του Τέρι. Ο Γ άλλος τραυματίστηκε στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος στο 23΄εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γουίλιαν για το 2-0. Αυτό ήταν το 43ο τέρμα του Ιβοριανού άσου στο Τσάμπιονς Λιγκ και πρώτο του μετά την επιστροφή του στην Τσέλσι αφού το τελευταίο που είχε πανηγυρίσει ήταν στον τελικό του Μονάχου τον Μάιο του 2012. Η Τσέλσι δεν τράβηξε το πόδι από το γκάζι. Ο Αζάρ στο 31΄ελίχθηκε ωραία, έβγαλε για τον Φάμπρεγας, αυτός άφησε για τον Τέρι και ο αρχηγός από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι προσπάθησε να διατηρηθεί στον ίδιο ρυθμό. Αζάρ και Ντρογκμπά συνεργάστηκαν άψογα στο 52ο λεπτό με τον Βέλγο να μην μπορεί να τελειώσει καλά τη φάση όμως δύο λεπτά ήρθε και το 4ο γκολ. Από υπέροχη ενέργεια του Μάτιτς, η μπάλα έφτασε στον Αζάρ, ο Βέλγος σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στον Βίλερ και κατέληξε στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς. Οι Σλοβένοι είχαν χρυσή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ στο 64΄όταν ο Μάτις ανέτρεψε στην περιοχή τον Ιμπραϊμι όμως ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Όσκαρ έχασε μια καλή ευκαιρία για να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και στο 72’ άφησε τη θέση του στο νεαρό Σολάνκε, ο οποίος μόλις τον προηγούμενο μήνα έκλεισε το 17ο έτος της ηλικίας του. Η Τσέλσι έχασε μια ακόμη μοναδική ευκαιρία στο 75ο λεπτό, με τον Γουίλιαν να σουτάρει δυνατά όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι!Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιβάνοβιτς ανατράπηκε στην περιοχή και ο Αζάρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 5-0 για την Τσέλσι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις και πάλι ο Βέλγος, νικώντας για 6η φορά τον Χαντάνοβιτς, έπειτα από ασίστ του Άκε.

Συνθέσεις:
Τσέλσι:
Τσεχ - Ιβάνοβιτς, Τέρι, Ζουμά, Λουίς – Φάμπρεγας (Ακε 60’), Μάτιτς – Οσκαρ (Σολάνκε 72’), Αζάρ, Γουίλιαν – Ρεμί (Ντρογκμπά 15’)
Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Σούλερ, Μέγιατς, Ρασεβιτς, Βίλερ (Βρίσιτς 55’), Φιλίποβιτς, Ιμπραίμι (Ζάχοβιτς 67’), Στογιάνοβιτς, Μποχάρ, Μερτέλι, Ταβάρες (Μεντί 72’)