Ούτε τώρα!

Δεν κατάφερε ούτε στη Μόσχα να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι! Οι πρωταθλητές Αγγλίας, αν και βρίσκονταν μπροστά 2-0 στο ημίχρονο της ΤΣΣΚΑ, υποχρεώθηκαν τελικά στην ισοπαλία (2-2) με αυστηρό πέναλτι στο 86' και βλέπουν την πρόκριση να απομακρύνεται…



Ούτε τώρα!

Στο κεκλεισμένων των θυρών «Κίμκι Αρένα», οι «πολίτες» είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο μέρος, με τα γκολ των Αγουέρο (29’) και Μίλνερ (38’), ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το βαθμό.

Ο Ντουμπιά, που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο, μείωσε σε 2-1 στο 64’ και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Κολάροφ (ποy προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Άγγλών) και το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Νάτχο να διαμορφώσει από την άσπρη βούλα το τελικό 2-2 στο 86ο λεπτό!

Στους 2 βαθμούς μετά από 3 ματς βρίσκεται πλέον η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, δύο λιγότερους από τη Ρόμα, η οποία στις 21:45 φιλοξενεί στην Ιταλία την Μπάγερν Μονάχου (6 βαθμοί) στο άλλο ματς του 5ου ομίλου.

Το ματς:

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, όταν στο 6ο μόλις λεπτό ο Μανγκαλά δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Μούσα, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω από την εστία του Χαρτ.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ανέλαβαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας περισσότερη ώρα τα μπάλα στα πόδια τους και υπεροχή τους εξαργυρώθηκε σε γκολ ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.  Ο Τζέκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας από εξαιρετική μπαλιά του Σίλβα, γύρισε την μπάλα στον Αγουέρο και αυτός την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία του Ακινφέεφ.

Οι «πολίτες» εννέα λεπτά αργότερα κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Πάλι μπαλιά στην πλάτη της άμυνας (από τον Τουρέ αυτήν τη φορά), ο Ζαμπαλέτα γύρισε με το κεφάλι στον Αγουέρο, αυτός έστειλε τη μπάλα προς την εστία και ο Τζέιμς Μίλνερ βρέθηκε στην πορεία της και με προβολή έκανε το 2-0!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Λέονιντ Σλούτσκι, αποφάσισε να ρίξει στο ματς των Ντουμπιά, που αντικατέστησε τον Αλεξέι Μπερεζούτσκι και άλλαξε το σύστημα από 5-4-1 σε 4-4-2.

Ο Ρώσος τεχνικός δικαιώθηκε στο 64’. Μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του η μπάλα έφτασε στον Ιβοριανό φορ και αυτός με κοντινό πλασέ στην κίνηση ξαναέβαλε στο ματς την ομάδα του, μειώνοντας σε 2-1.

Η προσπάθεια των γηπεδούχων συνεχίστηκε και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντουμπιά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο άσος της ΤΣΣΚΑ κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κολάροφ εντός περιοχής (φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των παικτών της Σίτι) και ο Νάτχο στο 86’ μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών, διαμορφώνοντας το 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Α.Μπερεζούτσκι (46’ Ντουμπιά, 90' Κάουνα), Ιγκνάσεβιτς, Σενίκοφ, Μάριο Φερνάντες, Ερεμένκο, Νάτχο, Τόσιτς (69’ Εφρέμοφ), Μιλάνοφ, Μούσα

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Μίλνερ, Τουρέ, Φερνάντο (86’ Γιόβετιτς), Σίλβα (78’ Φερναντίνιο), Αγουέρο, Τζέκο (72’ Νάβας)