Κράτησε τα προσχήματα η Γιουνάιτεντ...(video)

Με γκολ του Μπλιντ στο 87ο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τουλάχιστον τον ένα βαθμό από το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ, με το τελικό 2-2 στο “Χόθορνς”. Προβληματική γι' ακόμα μια φορά η άμυνα των “κόκκινων διαβόλων”, καλή εμφάνιση από τους “baggies” που προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά δέχθηκαν απαντήσεις.  



Κράτησε τα προσχήματα η Γιουνάιτεντ...(video)

Ο Λουίς Φαν Χάαλ είδε ξανά να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο τα προβλήματα που προσπαθεί να λύσει στις προπονήσεις της Γιουνάιτεντ, όμως, η άμυνα παραμένει “Αχίλλειος πτέρνα” και ικανή να στερήσει – όπως το έκανε και σήμερα, άλλωστε – βαθμούς από την ομάδα.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των αντιπάλων τους, πήραν κεφάλι στο σκορ δύο φορές, όμως, δύο πολύ όμορφα γκολ από τους Φελαϊνί (μπήκε στο 46' και σκόραρε δύο λεπτά αργότερα) και Μπλιντ, διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 στο “Χόθορνς” για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην 6η θέση και τους 12 βαθμούς η Γιουνάιτεντ, στους 9 και μόλις δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, η Γουέστ Μπρομ. 

Τραυματίας αποχώρησε στο 76ο λεπτό ο Ντι Μαρία.

Το ματς:

Η χαλαρότητά της, μια “φαρμακερή” αντεπίθεση της Γουέστ Μπρομ και ένα καταπληκτικό σουτ του Σεσενιό, έκαναν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πληρώσει ακριβά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο “Χόθορνς”. Η Γουέστ Μπρομ πήρε το προβάδισμα από το όγδοο λεπτό χάρη σ' ένα πανέμορφο γκολ που ξεκίνησε από το χώρο που βρήκε ο Γουίσντομ για να κινηθεί από δεξιά χωρίς αντίπαλο και να τινάξει ο Σεσενιό τα δίχτυα του Ντε Χέα. Το προβάδισμα, έκανε τους “baggies” να γίνουν ακόμα πιο προσεκτικοί και να κλείσουν όλους τους χώρους στην άμυνά τους, “δένοντας” τις γραμμές τους.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” έβλεπαν πως δεν υπήρχε χώρος για να κινηθούν και να απειλήσουν. Ο Φαν Πέρσι από τον Μίχιλ τόσο στο 10'σε γυριστό πλασέ όσο και στο 38' από λάθος του Λέσκοτ που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο. Ο Ντι Μαρία δεν μπορούσε να δώσει ουσία στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ, ο Χουάν Μάτα ήταν... χαμένος, ο Φαν Πέρσι δύσκολα έπαιρνε πάσες αφού δεν περνούσαν από το αμυντικό τείχος της Γουέστ Μπρομ και η ομάδα του Φαν Χάαλ έδειχνε να μην μπορεί να βρει απάντηση στο γκολ του Σεσενιό.

Από το πρώτο ημίχρονο, ο κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αρχίσει να δίνει οδηγίες στον Μαρουάν Φελαϊνί και φαινόταν ότι θα τον έβαζε κατευθείαν στο παιχνίδι με την έναρξη της επανάληψης. Ο Βέλγος χαφ, τον δικαίωσε μέχρι... κεραίας, με αριστοτεχνικό κατέβασμα της μπάλας, ντρίμπλα και δεξί σουτ που δεν μπορούσε να σταματήσει ο Μίχιλ στο 48' για το 1-1! Η παρουσία του “αφάνα” είχε στόχο να δώσει πνοή στον άξονα των “κόκκινων διαβόλων”, με τους παίκτες του Φαν Χάαλ να εμφανίζονται πλεον αποφασισμένοι στο γήπεδο.

Αυτό που φέτος μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η αμυντική της συμπεριφορά και ήταν αυτή που γκρέμισε ό,τι προσπαθούσαν να χτίσουν οι υπόλοιποι μετά το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος. Από εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπραντ, ο Μπεραΐνο βγήκε μόνος απέναντι από τον Ντε Χέα με τον Ράφαελ να έχει ξεχαστεί και να μην τον βγάζει οφσάιντ κι ενώ ο νεαρός φορ με πλασέ έκανε το 2-1 για τη Γουέστ Μπρομ! Ο Φαν Πέρσι στο 74' πέτυχε το δοκάρι με δεξί (!) σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στο ματς πέρασε και ο Φαλκάο για να βοηθήσει επιθετικά, όμως δεν φάνηκε καθόλου με αποτέλεσμα ο Μπλιντ με αριστερό σουτ στο 87' να γίνει ο... διασώτης του ενός βαθμού για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Μίχιλ, Γουίσντομ, Ντόουσον, Λέσκοτ, Ποκονιόλι, Γκάρντνερ, Μόρισον, Ντόρανς, Σεσενιό (86' Μουλούμπου), Μπραντ, Μπεραΐνο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Ρόχο, Σο, Μπλιντ, Γιανουζάι, Μάτα (72' Φαλκάο), Ερέρα (45' Φελαϊνί), Ντι Μαρία (76' Γιάνγκ), Φαν Πέρσι