Οι «σκληροί» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε διαχρονικά...σκληρούς πρωταγωνιστές. Η μεσαία της γραμμή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει soft και το england365 κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμίζοντάς σας προσωπικότητες που με το δυναμισμό τους την οδηγούσαν στις επιτυχίες!



Οι «σκληροί» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο τελευταίος «σκληρός» μέσος ήταν ο Ρόι Κιν. Ο Ιρλανδός αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως δεν ήταν ο μοναδικός δυναμικός μέσος, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου πρωταγωνιστώντας στις μεγάλες βραδιές της ομάδας.

 

Τζόνι Τζάιλς
Εγινε ακόμη καλύτερος όταν το 1963 έφυγε για τη Λιντς. Είχε προλάβει μέσα σε μια εξαετία από το 1957 να αγωνιστεί 100 φορές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να κερδίσει ένα Κύπελλο Αγγλίας και να γίνει ένας από τους πλέον αγαπητούς μέσους για τους φιλάθλους λόγω του δυναμικού παιχνιδιού του.

 

Πολ Ινς
Από τις χαρακτηριστικές φιγούρες όχι μόνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ολόκληρου του αγγλικού ποδοσφαίρου. Βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας στα δύο πρωταθλήματα του 1993 και του 1994. Σκληρός παίκτης με καλό σουτ, ταίριαξε στο παιχνίδι που ήθελε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη μεσαία του γραμμή. Το 1997 έφυγε για τη Λίβερπουλ με τους οπαδούς όμως να αναγνωρίζουν ακόμη και σήμερα την προσφορά του.

 

Νίκι Μπατ
Ένας ακόμη της γενιάς του '92. Ισως ο λιγότερο διαφημισμένος όμως η παρουσία του στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν καθοριστική. Με 387 εμφανίσεις, έφυγε το 2004 για τη Νιούκαστλ. Έμοιαζε να έχει πάντα τον δεύτερο ρόλο όμως ήταν καθοριστικός όποτε χρειάστηκε. Μόνος του κάλυψε τα κενά των Σκόουλς και Κιν στον τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, όπου η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ρεμί Μόουζες
Ολοκλήρωσε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 28 ετών αφού οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Αποκτήθηκε από την Γουέστ Μπρόμιτς το 1981 και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της μεσαίας γραμμής των «κόκκινων διαβόλων» σε 199 παιχνίδια χάνοντας τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλία με την Μπράιτον το 1983 λόγω τιμωρίας. Το μαλλί του θυμίζει Φελαϊνι...

 

Μπράιαν Ρόμπσον
Μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές στην ιστορία του συλλόγου. Μέσος με επιθετικά χαρίσματα, σκόραρε 74 φορές σε 345 εμφανίσεις μένοντας 13 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγαπημένο στοιχείο στο παιχνίδι του εκτός των γκολ...τα τάκλιν!

 

Νόμπι Στάιλς
Ο πιο σκληρός και ταυτόχρονα επιτυχημένος μαζί με τον Ρόι Κιν. Σε σχεδόν 400 εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1968, προτού ολοκληρώσει την καριέρα του τρία χρόνια αργότερα. Αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος και ξεκίνησε την καριέρα του από τα φυτώρια του συλλόγου. Ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Αγγλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966.