Για σένα, αρχηγέ! (video)

Έναν ακόμα λόγο για να συνεχίσει σε θετική τροχιά είχε η Τσέλσι και πέτυχε το σκοπό της στο ματς απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας! Στην 500η εμφάνιση του Τέρι με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, οι συμπαίκτες του φρόντισαν να του μείνει αξέχαστη, επικρατώντας 2-1 της Κρίσταλ Πάλας για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  



Για σένα, αρχηγέ! (video)

Ασταμάτητη και στο “Selhurst Park” η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που σκόραρε με τους Όσκαρ (8') και Φάμπρεγας (51') για να παραμείνει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα και να διατηρήσει την απόσταση των πέντε βαθμών στην κορυφή, από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ντιέγκο Κόστα.

Αποβλήθηκε στο 40' ο Αθπιλικουέτα, επανήλθε η αριθμητική ισορροπία με τη δεύτερη κίτρινη του Ντελάνεϊ.

Το γκολ της... τιμής για τους “αετούς” ο Φρέιζερ Κάμπελ στη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Το ματς:

Μπορεί η Τσέλσι να πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα στο παιχνίδι και να μπήκε σε θέση οδηγού, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πτοούσε τους παίκτες της Κρίσταλ Πάλας να κοντράρουν στα ίσια τους αντιπάλους τους. Ο Όσκαρ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 8ο λεπτό έκανε το 1-0 για τους “μπλε”, ωστόσο, ο Φρέιζερ Κάμπελ ταλαιπωρούσε την άμυνα της ομάδας του Μουρίνιο και έδειχνε ικανός να κάνει τη ζημιά. Η εμφάνιση των “αετών” ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τους οπαδούς τους. Η Τσέλσι από την πλευρά της έκανε προσπάθεια να ηρεμήσει το ματς και να του δώσει τον δικό του ρυθμό.

Το φινάλε του πρώτου μέρους έκρυβε... εκπλήξεις, με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα αρχικά να αποβάλλεται στο 40ο λεπτό για πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Γέντινακ, όμως, λίγο αργότερα, ο Ντελάνεϊ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και η αριθμητική ισορροπία επανήλθε! Από τη στιγμή που το πλεονέκτημα για τους “αετούς” διήρκησε... λίγα δευτερόλεπτα, υποχώρησαν στην επανάληψη, έδωσαν χώρο στους “μπλε” να κινηθούν και ο Σεσκ Φάμπρεγας στο 51' από εκπληκτική συνεργασία με τους Αζάρ και Όσκαρ έκανε με εύκολο πλασέ το 2-0. Το γκολ αυτό τελείωσε και το παιχνίδι επιτρέποντας στο σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο να ηρεμήσει και να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι. Στην εκπνοή των 90', ο Φρέιζερ Κάμπελ απλά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Κέλι, Χάνγκελαντ, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, ΜακΆρθουρ (69' Γκεντιουρά), Γέντινακ, Λέντλεϊ (58' Μαριάπα), Πάντσεον (69' Ζαχά), Κάμπελ, Μπολάσι

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαν (42' Φιλίπε Λουίς), Όσκαρ, Αζάρ (86' Σάλαχ), Ρεμί (90' Ντρογκμπά)