Άντεξε και νίκησε η Ουαλία

Με αριθμητικό μειονέκτημα σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά με προβάδισμα από το πρώτο μέρος, η Ουαλία δυσκολεύτηκε αλλά τα έβγαλε πέρα απέναντι στην Κύπρο κι επικράτησε 2-1 στο Κάρντιφ, στο τρίτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2016.  



Άντεξε και νίκησε η Ουαλία

Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν, μετά την ισοπαλία (0-0) με τη Βοσνία, το βράδυ της Παρασκευής, ήξερε ότι η νίκη ήταν μονόδρομος στο παιχνίδι με τους Κύπριους, προκειμένου να αποκτήσει κάποια σημασία ο βαθμός από το προηγούμενο ματς.

Οι Κότεριλ (13') και Ρόμπσον Κανού (23') έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων από πολύ νωρίς στην Ουαλία, με τον Λαμπάν να μειώνει στο 36ο λεπτό.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 47', ο Κινγκ αποβλήθηκε, αφήνοντας τους “δράκους' με παίκτη λιγότερο, πράγμα που αύξησε τον βαθμό δυσκολίας για τους συμπαίκτες του.

Η Κύπρος, όσο κι αν προσπάθησε να πιέσει και να δημιουργήσει κινδύνους για την ουαλική εστία, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και η Ουαλία πήρε σημαντικό “τρίποντο” για να κρατηθεί στην κορυφή του δεύτερου προκριματικού ομίλου με 7 βαθμούς. 

Ακολουθεί με έξι βαθμούς, αλλά  με ματς λιγότερο το Ισραήλ (επικράτησε 4-1 της Ανδόρας), ενώ το Βέλγιο έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Βοσνία και έχει τέσσερις πόντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουαλία: Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Ν.Τέιλορ, Ρόμπσον – Κανού (84' Τζ.Τέιλορ), Κινγκ, Λέντλεϊ, Τζ.Γουίλιαμς (58' Έντουαρντς), Μπέιλ, Τσερτς (6' Κότεριλ)

Κύπρος: Κίσας, Ζούνιορ (29' Ανγκελί, 85' Παπαθανασίου), Κυριακού, Μερκής, Αντωνιάδης, Λαμπάν, Νικολάου (68' Αλεξάνδρου), Χριστοφί, Μακρίδης, Εφρέμ, Σοτιρίου

Η βαθμολογία του β' προκριματικού ομίλου:

1.Ουαλία 7 (3 ματς)

2.Ισραήλ 6 (2 ματς)

3.Βέλγιο 4 (2 ματς)

4.Κύπρος 3 (3 ματς)

5.Βοσνία 1 (3 ματς)

6.Ανδόρα 0 (3 ματς)