Νίκησε αλλά οι αδυναμίες είναι φανερές!

Χωρίς να είναι καλή η Αγγλία πήρε μία νίκη που την φέρνει από τώρα στα τελικά της Γαλλίας το 2016... Οι αδυναμίες της ωστόσο φαίνονται και με γυμνό μάτι! Η ομάδα δεν έχει ηγέτες.



Νίκησε αλλά οι αδυναμίες είναι φανερές!

Οι παίκτες με ξεχωριστή προσωπικότητα, αν βγάλει κάποιος τον Ρούνει στην άκρη που ακόμη και στην κακή του μέρα παραμένει ξεχωριστός και ίσως τον Κέιχιλ στην άμυνα είναι λίγοι. Μόνο τον Ραχίμ Στέρλινγκ μπορούμε να υπολογίσουμε σε αυτή την μικρή λίστα οποίος μπαίνοντας ως αλλαγή πρόσθεσε μία νότα ποιότητας και έδωσε στην Αγγλία την ώθηση για να φτάσει στο γκολ με το οποίο έφυγε νικήτρια από την Εσθονία.

Καταλαβαίνω πως οι ενστάσεις θα είναι πως σε μία προκριματική φάση μετράει να έχεις κυνική αντιμετώπιση και να κερδίζεις ματς στα οποία δεν έπαιξες καλά. Όμως αυτή η Αγγλία που πια δεν έχει τον Τζέραρντ, τον Λάμπαρντ τον Τέρι, τον Κόουλ , προσωπικότητες που ήξερες πως ακόμη και σε μία μέτρια βραδιά, θα σε σπρώξουν στη νίκη, μένει με λίγους παίκτες που διαθέτουν winning mentality.

Ναι, ο Στάριτζ είναι απουσία και ο Γουέλμπεκ θα βελτιωθεί και άλλο τώρα που στην Αρσεναλ τον υπολογίζουν στην κανονική του θέση. Ναι, ο Λαλάνα θα βοηθήσει γιατί έχει την ικανότητα των δύο ποδιών και της έξυπνης πάσας σε κλειστή άμυνα. Ναι, ο Χέντερσον εξελίσσεται σε ένα μοντέρνο χαφ. Όλα αυτά είναι θετικα αλλά δενξ φτάνουν.

Ο Τζακ Γουίλσιρ πρέπει να επιστρέψει στον καλό εαυτό του γιατί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά. Η άμυνα πρέπει να αποκτήσει άλλον έναν με ηγετικές ικανότητες ώστε να μην φτάνουν οι αντίπαλοι μέχρι εκεί εύκολα. Και ο Τζο Χαρτ ακόμη δεν έχει πείσει πως μπορεί να κρατήσει την Αγγλία όρθια σε ένα μεγάλο τουρνουά!

Για να μην κατηγορηθώ, πιστεύω πολύ στην εξέλιξη όλων αυτών των παιδιών. Η εύκολη πρόκριση θα ηρεμήσει το τεταμένο κλίμα του καλοκαιριού δίνοντας στην εθνική Αγγλίας τον απαραίτητο χρόνο για τις όποιες δοκιμές μπορούν να γίνουν μέχρι την τελική φάση του Euro 2016. Αλλά πρόκειται για μία ομάδα που ξεκάθαρα υστερεί σε ποιότητα. Όχι απέναντι στην βασική τριάδα των φαβορί μίας διοργάνωσης που αν άρχιζε αύριο θα ήταν Γερμανία Ισπανία και Ολλανδία αλλά και της Ιταλίας ή της Γαλλίας ακόμη και του Βελγίου!

Για την Αγγλία το πολύ θετικό ωστόσο είναι πως μετά από χρόνια μία μεγάλη μερίδα νέων παικτών της παίρνει χρόνο συμμετοχής σε ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Εβερτον ομάδες δηλαδή της πρώτης εξάδας της Πρεμιερ Λιγκ. Αυτό για χρόνια δεν συνέβαινε. Ο Ρόι Χότζον έχει επιλογές που υπό άλλες συνθήκες το 2012 για παράδειγμα δεν διέθετε. Ετσι νίκες σαν αυτή με την Εσθονία χρησιμεύουν για να ηρεμεί η κατάσταση και να εξασφαλίζεται χρόνος.... κάτι πολύτιμο για κάθε ομοσπονδιακό τεχνικό ώστε να κάνει τις δοκιμές του!