Ξέρει να κερδίζει και στην κακή της μέρα!

Τι 6-0 πέρσι, τι 2-0 φέτος οι πόντοι για την Τσέλσι παραμένουν οι ίδιοι μετά από μία νίκη σε ντέρμπι… τρεις! Τη διαφορά κάνει η πληρότητα της σαν ομάδα, αφού σε ένα ματς που δεν έκανε καλή εμφάνιση κατάφερε να μην κινδυνεύσει και να πάρει μία νίκη που την κρατά με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή!



 Ξέρει να κερδίζει και στην κακή της μέρα!

Κακά τα ψέματα, έτσι όπως παρουσιάζεται η φετινή Τσέλσι, με τον Φάμπρεγκας να μοιράζει ασίστ, τον Αζάρ να έχει ξαναβρεί τη φόρμα του και τον Ντιέγκο Κόστα να συνεχίζει να σκοράρει, μοιάζει απίθανο να βρεθεί κάποιος να τη ρίξει από την πρώτη θέση. Ναι, φυσικά, έχουμε πει πως είναι πολύ νωρίς και τις επόμενες αγωνιστικές θα παίξει τόσο στο «Ολντ Τράφορντ» όπως και στο «Ανφιλντ», αλλά δεν είναι αυτά τα ματς που στέρησαν την περασμένη χρονιά από την ομάδα του Μουρίνιο τον τίτλο! Η Τσέλσι κυρίως τα ματς με τους μικρούς πρέπει να προσέξει και με την εικόνα της μέχρι τώρα, δείχνει να είναι ικανή να χειριστεί όχι μόνο τα ματς με τη Σίτι ή την Αρσεναλ και την Εβερτον αλλά και εκείνα με τις ομάδες κάτω από το μισό της βαθμολογίας που ήταν η αχίλλειος πτέρνα της τη σεζόν 2013-2014.

Για μία ακόμη φορά ο Μουρίνιο δεν είχε προβλήματα με αντίπαλο τον  Βενγκέρ που φανερά προβληματισμένος από το κάζο του Μαρτίου, σε εκείνο το 6-0, ήθελε μόνο να περιορίσει την Τσέλσι και έπαιξε συντηρητικά. Δεν  ρίσκαρε, ούτε όταν φάνηκε πως η πρωτοπόρος δεν ήταν στην καλύτερη μέρα της. Πρώτα κοιτούσε να διατηρήσει το γκολ με το πέναλτι του Αζάρ και μετά αν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Γουέλμπεκ έπεσε στο δίδυμο  Τέρι και Κέιχιλ που τον απονεύρωσε, ο Οζίλ ήταν  απογοητευτικός,  ο Σάντσεζ κινήθηκε στα ρηχά και ο Καθόρλα έπεσε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος αφήνοντας τον Γουίλσιρ να παλεύει μόνος του με τα…θηρία! Ο ισχυρισμός του Βενγκέρ πως ο Φάμπρεγκας δεν χωρούσε στους τόσους χαφ της Αρσεναλ, για αυτό δεν τον έφερε πίσω στο Βόρειο Λονδίνο όση ώρα έβλεπες το ματς έμοιαζε ολοένα και πιο περίεργος! Η τωρινή Αρσεναλ έχει πρόβλημα  προσωπικότητας,  οχι ποσότητας!

Από την άλλη, η διαφορά της Τσέλσι με τους υπόλοιπους που την κυνηγάνε είναι πως όταν αποφασίσει να αμυνθεί καταλαβαίνεις πως γίνεται σωστά η ανασταλτική λειτουργία ομάδας που προηγείται! Και αυτό είναι το μεγάλο της αβαντάζ απέναντι και στην Μάντσεστερ Σίτι που ποιοτικά δεν έχει κάτι να ζηλέψει στο ρόστερ.  

Η αιώνια κόντρα Βενγκέρ-Μουρίνιο συνεχίστηκε αφού παραλίγο να έρθουν στα χέρια όταν ο Αλσατός τον έσπρωξε ύστερα από κάποια φάση που είδε λάθος ο διαιτητής. Πάντως ο Μουρίνιο στο τέλος αποσυμπίεσε την ένταση όταν είπε πως αυτά γίνονται στο ποδόσφαιο και ο ίδιος έχει κάνει πολλά άσχημα πράγματα, αλλά αυτή τη φορά δεν έφταιγε...

Εκείνο που τον δικαιώνει είναι η τακτική του και ο  Πορτογάλος κατάφερε για 12ο ματς να μείνει αήττητος απέναντι στον Βενγκέρ  γιατί απλούστατα ξέρει να δένει κόμπο τον αντίπαλο του σε τέτοια παιχνίδια. Από την μέρα που επέστρεψε στη Γηραιά Αλβιόνα ο Μουρίνιο, σε παιχνίδια με τους τέσσερις «παραδοσιακούς»  αντιπάλους του για το πρωτάθλημα, είναι αήττητος! Δύο νίκες και μία ισοπαλία κόντρα σε Σίτι και Αρσεναλ, δύο νίκες με Λίβερπουλ και μία νίκη και μία ισοπαλία με τη Γιουνάιτεντ! Δεν το λες και λίγο…