Την... πάτησε στο κεφάλι

Η Στόουκ επικράτησε της Νιούκαστλ με κεφαλιά του Πίτερ Κράουτς (1-0) στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας έτσι μεγάλη βαθμολογική ανάσα και παράλληλα αφήνοντας τις «καρακάξες»να παραπαίουν στον πάτο του πίνακα.



Την... πάτησε στο κεφάλι

Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαιτέρως καλό, με την βροχή να κάνει ακόμη πιο δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αλλά το γκολ του Κράουτς, η σταθερότητα του Ασμίρ Μπέγκοβιτς και η αστοχία για... όσκαρ του Τζακ Κόλμπακ ήταν αρκετά στους «πότερς» ώστε να πάρουν το δεύτερο τρίποντο της σεζόν και να φτάσουν τους οκτώ βαθμούς. Στους τρεις έμεινε η Νιούκαστλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Μπριτάνια» ηχούσε σε συνθήματα για απόλυση του Άλαν Πάρντιου τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

Το ματς:

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο πεντάλεπτο από τα πόδια του Στίβεν Ενζόνζι, αλλά το μακρινό σουτ του πέρασε αρκετά άουτ. Στα επόμενα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι ουσιαστικό, για να φτάσουμε στο 14ο λεπτό όταν ο Βίκτορ Μόουζες ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα από αριστερά, με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Πίτερ Κράουτς και εκείνος νικώντας κατά κράτος τον Κολοτσίνι στον αέρα έκανε το 1-0. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου από το γκολ και μετά οι... συγκινήσεις ήταν μετρημένες. Αν συνυπολογιστούν το πέναλτι που δικαίως ζήτησαν οι γηπεδούχοι στο 21' μετά από μαρκάρισμα του Γκουφράν στον Μόουζες και τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, το αμέσως επόμενο αξιοσημείωτο γεγονός ήρθε στο 44', όταν ο Μπέγκοβιτς είπε εντυπωσιακό όχι στον Γιάνμαατ που προσπάθησε να ισοφαρίσει από μακρινή απόσταση.

Το δεύτερο μισό άρχισε με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το 2-0. Συγκεκριμένα ο Αρναούτοβιτς στάθηκε άτυχος στο 49' όταν είδε την μπάλα να καταλήγει χαμηλά στο αριστερό δοκάρι του Κρουλ, αντί στο βάθος της εστίας του. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και πάλι και με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα της Στόουκ δεν υπήρξε λόγος για να... ενθουσιαστεί το «Μπριτάνια». Με σχεδόν δέκα λεπτά να απομένουν ο Αρναούτοβιτς έφυγε μόνος του με τον Κρουλ(από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε) αλλά φτάνοντας απέναντι στον Ολλανδό, δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η απάντηση και η πιο κλασσική ευκαιρία της Νιούκαστλ στο ματς ήρθε στο 84' με τον Κόλμπακ να στέλνει την μπάλα στην συμβολή των δοκαριών από τα τρία μέτρα, μετά από ολιγωρία των αμυνόμενων του Μαρκ Χιούζ.