Φορτσάτη η Σίτι, ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Τότεναμ

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας εις βάρος της Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγύρισε η Τότεναμ, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε με ανατροπή και σκορ 3-1. Την πρόκριση πήραν και οι Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι, με την δεύτερη να σκορπά με 7-0 την Σέφιλντ Γουένσντεϊ.



Φορτσάτη η Σίτι, ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Τότεναμ

Τα «σπιρούνια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκραντ (62') αλλά στα λεπτά που απέμεναν, ξύπνησαν και προκρίθηκαν. Ο Ράιαν Μέισον ήταν αυτός που ισοφάρισε, για να έρθει ο Ρομπέρτο Σολδάδο και να βρει δίχτυα με την σειρά του στο 83' για το 2-1. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Χάρι Κέιν ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Η Μάντσεστερ Σίτι από την πλευρά της δεν χαρίστηκε απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ και με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σκοράρει δις (επίσης δύο γκολ ο Τζέκο, από ένα οι Νάβας, Τουρέ και Πόθο) μετά το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, έφτασε στην άνετη νίκη με σκορ 7-0.

Όσον αφορά την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι, αγωνίστηκε όπως και η Τότεναμ με αρκετές αλλαγές και παρά την ισοφάριση του Μιλς, δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μπόλτον την οποία άφησε εκτός με 2-1 (ο Ζουμά στο 25' και ο Όσκαρ στο 55' οι σκόρερ).

Πρόκριση επί της Μπέρτον (3-0) πήρε η Μπράιτον, επική ανατροπή πραγματοποίησε κόντρα στην Χαλ η Γουέστ Μπρομ που με γκολ στο 88' και το 89' επικράτησε με σκορ 3-2!

Τέλος, παλικαρίσια πρόκριση (αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για 20') πήρε η Νιούκαστλ, που με «χρυσό» σκόρερ τον Ντάμετ έκαμψε την αντίσταση της Κρίσταλ Πάλας με σκορ 3-2 στην παράταση (2-2 κ.ά).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπέρτον – Μπράιτον 0-3

Τσέλσι – Μπόλτον 2-1

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 7-0

Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-1

Γουέστ Μπρομ - Χαλ 3-2

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 2-3 (2-2 κ.ά)