«Αποχαιρέτησαν» Άρσεναλ και Έβερτον!

Τέλος το Λιγκ Καπ για την Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από τη Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς» και αποχαιρέτησαν πρόωρα το θεσμό. Ίδια μοίρα είχε και η Έβερτον, η οποία υποτάχθηκε στην Ουαλία από τη Σουόνσι με σκορ 3-0!  



«Αποχαιρέτησαν» Άρσεναλ και Έβερτον!

Για τους «κανονιέρηδες» τίποτα δεν προϊδέαζε την άσχημη εξέλιξη των πραγμάτων. Στο 14' ο Αλέξις Σάντσες μετουσίωσε την υπεροχή της ομάδας του σε γκολ, χάρη στην καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του! Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, οι «Άγιοι» έφεραν το ματς στα ίσα με το πέναλτι- γκολ του Τάντιτς (20'), ενώ στο... παρά πέντε του πρώτου μέρους πήραν το προβάδισμα με τον Κλάιν. Στο δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ πίεσαν για την ισοφάριση, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τους άφησε περιθώρια για κάτι καλό!

Από τη μεριά της, η Έβερτον δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κόψει την ορμή της Σουόνσι. Οι «κύκνοι» πήραν το προβάδισμα στο 28' με τον Ντάιερ και έθεσαν τις βάσεις για την πρόκριση από τον τρίτο γύρο του θεσμού με τον Σίγκουρντσον στο 64'. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87' ο Έμνες.

Σπουδαία πρόκριση και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε η Στόουκ στην έδρα της Σάντερλαντ με σκορ 2-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο κεντρικός αμυντικός των «potters», Μουνιέσα, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων! Για τη Σάντερλαντ είχε ανοίξει το σκορ στο 14' ο Άλτιντορ.

Αναλυτικά τα ματς της Τρίτης για τον  Γ' γύρο του Λιγκ Καπ:

Άρσεναλ- Σαουθάμπτον 1-2

Σουόνσι- Έβερτον 3-0

Σάντερλαντ- Στόουκ 1-2

Κάρντιφ-Μπόρνμουθ 0-3

Ντέρμπι- Ρέντινγκ 2-0

Σριούσμπερι- Νόριτς 1-0

ΜΚ Ντονς- Μπράντφορντ 2-0

Λέιτον Όριεντ- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1

Λίβερπουλ- Μίντλεσμπρο (παράταση, 1-1 κ.α.)

Φούλαμ- Ντονκάστερ 2-1