Έσωσε Νιουκάστλ και Πάρντιου ο Σισέ!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παπίς Σισέ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε δύο φορές, Νιούκαστλ και Χαλ περιορίστηκαν στην ισοπαλία 2-2, στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» εν μέσω αποδοκιμασιών για τον Άλαν Πάρντιου.



Έσωσε Νιουκάστλ και Πάρντιου ο Σισέ!

Τι και αν το κλίμα στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» ήταν αρνητικό για τον Άλαν Πάρντιου κάτι που σίγουρα θα περίμενε κανείς να επηρεάσει και τη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πιάσουν από το λαιμό τη Χαλ πιέζοντας ασφυκτικά. Ο Γιάνμαατ από τη δεξιά πτέρυγα δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν σε δύο περιπτώσεις να απειλήσουν στην κόντρα. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα αλλά με τη Νιούκαστλ να μετρά ήδη 10 τελικές εκ των οποίων οι τέσσερις εντός εστίας.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε με αιφνιδιασμό για τους γηπεδούχους. Ο Χάντλστοουν στο 49ο λεπτό έβγαλε τη σεντρα και ο Γέλαβιτς με εντυπωσιακό ψαλιδάκι νίκησε τον Κρουλ για το 0-1, παγώνοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων. Η Νιουκάστλ προσπάθησε να συνέλθει άμεσα. Η πίεση ξεκίνησε και πάλι με τη δεξιά όμως η Χαλ ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από το 0-2 με τον Κουίν να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρουλ από κοντινή θέση. Τελικά το δεύτερο γκολ για τη Χαλ ήρθε στο 69ο λεπτό. Ο Τιοτέ έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα. Ο Ντιαμέ απέφυγε τον Γιάνμαατ και με εκπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 75' όμως η Νιουκάστλ μπήκε ξανά στο ματς. Ο Τιοτέ βρήκε τον Παπίς Σισέ και αυτός με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ μειώνοντας σε 2-1. Η Νιουκάστλ ξεκίνησε να πιέζει ξανά και τελικά δικαιώθηκε. Ο Παπίς Σισέ στο 87΄αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Πάρντιου σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έπειτα από πάσα του Γκουφράν και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Συνθέσεις:
Νιούκαστλ
: Κρουλ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ντουμέτ, Τιοτέ (Αμεόμπι 84'), Κόλμπακ, Καμπελά, Σισοκό, Γκουφράν, Ριβιέρε (Σισέ 68')
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβις, Χάντλστοουν, Ερνάντεζ (Αλούκο 55'), Λίβερμορ, Ντιαμέ, Γέλαβιτς (Μέιλερ 80'), Ντόουσον, Ρόμπερτσον (Ροσενιόρ 87'), Ελμοχαμαντί, Κουίν