«Κανονιέρηδες» τεσσάρων λεπτών!

Ένα εντυπωσιακό τετράλεπτο ήταν αρκετό στην Άρσεναλ ώστε να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Μπέρμιγχαμ επί της Άστον Βίλα με σκορ 3-0.



«Κανονιέρηδες» τεσσάρων λεπτών!

Όποιος παρακολουθούσε το ματς από το πρώτο λεπτό, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου θα επιτευχθούν τρία γκολ σε διάρκεια τεσσάρων λεπτών. Κι όμως έγινε! Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίωρο, η Άστον Βίλα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε για πρώτη φορά στο πεντάλεπτο με τον Βάιμαν αλλά ο Σέζνι απομάκρυνε την μπάλα. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει διαδρόμους αλλά όλα αυτά μέχρι το 32ο λεπτό. Ο Γουέλμπεκ πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Εζίλ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Γκουζάν για το 0-1. Πριν καταφέρει η Αστον Βίλα να συνέλθει, η Άρσεναλ διπλασίασε τα τέρματά της με τους ρόλους να εναλλάσσονται. Ο Εζίλ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γουέλμπεκ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμόρφωσε το 2-0. Η Αστον Βίλα έδειχνε ζαλισμένη και η Άρσεναλ δεν σταματούσε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκιμπς επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σισοκό δοκίμασε να απομακρύνει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 3-0, σκορ με το οποίο έληξε και το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ήταν φυσιολογικό η Άρσεναλ να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η Άστον Βίλα έδειξε τη διάθεση να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ της τιμής ωστόσο οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερναν με σωστή αμυντική λειτουργία να διατηρούν τους «χωριάτες» μακριά από την περιοχή της. Στο 60' η Άρσεναλ είχε μια καλή ευκαιρία για το 4-0 ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα, η αναμέτρηση κύλησε χωρίς κάποια ομάδα να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Συνθέσεις:
Άστον Βίλα
: Γκουζάν, Σεντέρος, Χάτον, Κλαρκ, Σισοκό, Ντελφ, Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ρίτσαρντσον (Ενζόγκμπια 76'), Βέιμαν (Γκρίλις 46'), Αγκμπονλαχόρ
Άρσεναλ: Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Εζίλ, Τσάμπερλεϊν (Ροσίτσκι 77') (Ποντόλσκι 77'), Γουέλμπεκ (Γουίλσιρ 77')