Έσωσε την ΚΠΡ ο Κράνιτσαρ!

ΚΠΡ και Στόουκ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο εντυπωσιακό ματς με το οποίο ξεκίνησε η 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Έσωσε την ΚΠΡ ο Κράνιτσαρ!

Η Στόουκ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στο παιχνίδι. Ο Μόουζες στο 11ο λεπτό έβγαλε τη σέντρα, ο Κράουτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντιούφ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΚΠΡ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 31΄η Στόουκ απείλησε σε αντεπίθεση με τον Κράουτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σουτάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η ΚΠΡ απείλησε δύο λεπτά με εξαιρετικό σουτ του Κράνιτσαρ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά οι Λονδρέζοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Κόκερ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κράουτς προσπάθησε να απομακρύνει με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο για τους φιλοξενούμενους. Στο 51' δημιουργός ήταν πάλι ο Μόουζες. Έκλεψε την μπάλα από τα αριστερά, έβγαλε τη συρτή σέντρα προς το ύψος του πέναλτι και εκεί ο Κράουτς με μονοκόματο σουτ, έστειλε για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Στόουκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από ένα τρίτο τέρμα με τον Μόουζες να βγάζει την σέντρα και τον Πίετερς να μην μπορεί με το δυνατό σουτ που έπιασε να νικήσει τον Γκριν. Από εκεί και πέρα η ΚΠΡ ήταν μόνιμα στην επίθεση. Ωστόσο η ομάδα του Μαρκ Χιουζ, ήταν πολύ καλά οργανωμένη, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πατήσουν στην περιοχή του Μπέγκοβιτς και απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ. Ένα από αυτά χάρισε τελικά το βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους. Στο 88ο λεπτό, ο Νίκο Κράνιτσαρ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Μπέγκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Συνθέσεις:
ΚΠΡ:
Γκριν – Ίσλα, Τραορέ, Κόκερ, Φέρντιναντ – Μπάρτον (34' Φίλιπς), Μουτς (Χενρι 49'), Φερ, Κράνιτσαρ – Βάργκας (Ζαμόρα 69'), Όστιν
Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς – Γουέλαν, Ενζόνζι – Ντιουφ, Άνταμ (Σίντγουελ 71'), Μόουζες (Αρναούτοβιτς 79')– Κράουτς.