Τεσσάρα η Τσέλσι, χατ-τρικ ο Κόστα!

Τη νίκη με σκορ 4-2 πανηγύρισε η Τσέλσι επί της Σουόνσι έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ. Προηγήθηκαν οι «κύκνοι» αλλά από το 30' και μετά, παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των «μπλε».



Τεσσάρα η Τσέλσι, χατ-τρικ ο Κόστα!

Η Σουόνσι μπήκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με διάθεση να αποδείξει ότι οι τρεις νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν, μόνο τυχαία υπόθεση δεν ήταν και το κατάφερε πολύ γρήγορα αφού πρώτα προειδοποίησε στο 3'. Στο 11ο λεπτό, ο Μάτιτς έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Κι άνοιξε αριστερά για τον Τέιλορ, ο οποίος έκανε το συρτό γύρισμα στην καρδιά της περιοχής της Τσέλσι και ο Τέρι προσπαθώντας να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά για το 0-1. Το γκολ των «κύκνων» δεν αφύπνισε τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο. Αντίθετα, η Σουόνσι ήταν αυτή που έφτασε κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος όμως το πλασέ του Ράουτλετζ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Από το ημίωρο και μετά η Τσέλσι άρχισε να αποκτά τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, απείλησε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου με τους Σίρλε, Αζάρ και Όσκαρ όμως ο Φαμπιάνσκι όσες φορές χρειάστηκε, απομάκρυνε τον κίνδυνο. Δεν τα κατάφερε όμως και ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Σεσκ Φάμπρεγας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Τσέλσι ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Πίεση από το πρώτο λεπτό και γκολ! Φάμπρεγας και Αζάρ συνεργάστηκαν άψογα, ο Ισπανός «έσπασε» την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Ντιέγκο Κόστα και αυτός με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 στο 56ο λεπτό. Η ομάδα του Μουρίνιο ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Στο 67ο λεπτό, ο Ραμίρεζ δοκίμασε το σουτ ωστόσο κατά λάθος έβγαλε ασίστ στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει για 3η φορά τον Φαμπιάνσκι! Ο Ισπανός αντικαταστάθηκε από τον Ρεμί και ο τελευταίος χρίστηκε σκόρερ στο 80ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Όσκαρ ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Σέλβι με ωραίο πλασέ στο 86ο λεπτό.

Συνθέσεις:
Τσέλσι:Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας (Σαλάχ 81'), Σίρλε (Ραμίρεζ 46'), Όσκαρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (Ρεμί 71')
Σουόνσι:Φαμπιάνσκι, Ράγχελ, Αμάτ (Φερνάντεζ 46'), Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Σέλβι, Σίγκουρτσον, Ντάιερ, Ράουτλετζ (Μοντέρο 65'), Γκομίς (Μπονί 75')