Κάποιοι είναι πιο... ίσοι από τους υπόλοιπους!

Η αλλαγή των δεδομένων στην τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι για το Financial Fair Play, ήρθε πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο των πλέον αισιόδοξων φίλων της και σίγουρα δημιουργεί ερωτήματα στο ίδιο το ποδόσφαιρο, τα οποία θα ζητήσουν απαντήσεις άμεσα!



Κάποιοι είναι πιο... ίσοι από τους υπόλοιπους!

Η τιμωρία της αγγλικής ομάδας ήταν σχεδόν δεδομένη και η επισημοποίησή της πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, δεν προξένησε εντύπωση σε κανέναν. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, το γεγονός ότι θα έπρεπε να δηλώσει 21 ποδοσφαιριστές στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, με τους οκτώ απ'αυτούς να είναι γηγενείς, δημιουργούσε τον μεγαλύτερο προβληματισμό.

Το ρεπορτάζ άμεσα έψαχνε ποιο από τα μεγάλα αστέρια της Σίτι, θα έμενε εκτός λίστας με τους Κολάροφ και Γιόβετιτς να δείχνουν οι επικρατέστεροι. Ωστόσο τα πάντα άλλαξαν ξαφνικά. Η ΟΥΕΦΑ μείωσε τον αριθμό των γηγενών παικτών από οκτώ σε πέντε εκ των οποίων μάλιστα μόνο ο ένας είναι υποχρεωτικό να έχει αναδειχθεί από τα φυτώρια του συλλόγου.

Αυτή η ελαστικότητα στην ποινή και κυρίως η διαφοροποίησή της μόλις 100 μέρες μετά την αρχική απόφαση, δίνει τροφή για πολλές σκέψεις και κυρίως βάζει σε αμφισβήτηση τη δυναμική του Financial Fair Play, του οποίου ορθώς κατά γενική ομολογία επιθυμεί να εφαρμόσει η ΟΥΕΦΑ.

Ουσιαστικά, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο με διαφορετική κριτήρια, θυμίζοντας τον Όργουελ στη «Φάρμα των Ζώων» που έγραφε πως όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι σε αυτή τη ζωή είναι πιο...ίσοι από τους υπόλοιπους! Και η αξιοπιστία της σε αυτό το κομμάτι υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα που τις παρενέργειες θα τις δούμε εν καιρώ!