Μικρό δείγμα της μεγάλης αξίας του...

Οποιος είδε το ματς της Αγγλίας στην Ελβετία θα διαπίστωσε πόσο σημαντικός στη νέα εποχή της  θα είναι ο «νέος» Ντάνι Γουέλμπεκ .



Μικρό δείγμα της μεγάλης αξίας του...

Ο πρώην κυνηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που «καθάρισε» για την Αγγλία στο παιχνίδι με τους Ελβετούς έχει απίστευτα προσόντα αλλά και ένα μεγάλο μειονέκτημα: την αστάθεια στην απόδοση. Εάν  καταφέρει να  σταθεροποιήσει την παρουσία του ώστε να μην εξαφανίζεται σε παιχνίδια που δεν του πηγαίνει καλά η βραδιά τότε θα γίνει ένας πραγματικά σπουδαίος φορ. Η ικανότητα του να ελίσσεται και να δίνει επιλογές σε αυτούς με τους οποίους αγωνίζεται στην ίδια ενδεκάδα είναι η μεγαλύτερη του συμβολή στο  ματς όπως φυσικά και η αίσθηση του γκολ. Όμως αυτό που φανερά του λείπει είναι η αυτοπεποίθηση πως είναι απαραίτητος και σε αυτό η μετακίνηση του στην Αρσεναλ θα τον βοηθήσει. Όπως έγινε και με τον Ντάνιελ Στάριτζ από τη μέρα που πήγε στην Λίβερπουλ έτσι και για τον Γουέλμπεκ η μεταγραφή του στο Λονδίνο θα του δώσει την πλατφόρμα εκτόξευσης στην καριέρα του και κερδισμένοι θα βγουν και η εθνική ομάδα και η Αρσεναλ.

Τα αγωνιστικά του στοιχεία είναι σπάνια. Εχει τεχνική και καλή ισορροπία, παίζει με την πλάτη το ίδιο εύκολα όπως και με το πρόσωπο στο τέρμα και ξέρει να χρησιμοποιεί τον κενό χώρο στον οποίο η ταχύτητα του πάντα βάζει δύσκολα στον αμυντικό. Η φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν έκλεψε την μπάλα από τον Ελβετό μπακ περιελάμβανε όλα τα τωρινά συν και πλην στο παιχνίδι του! Δημιούργησε από το πουθενά  την φάση αλλά η τελική του πάσα τη στιγμή που απλά έπρεπε να βρει τον Στέρλινγκ ή τον Ρούνει για να την τελειώσουν, ήταν απογοητευτική. Αν αποβάλλει τις όποιες ανασφάλειες έχει στην διάρκεια του αγώνα και καταλάβει πως στην ομάδα τον αντιλαμβάνονται ως απαραίτητο τότε όλο το μέλλον του ανήκει και θα γίνει πραγματικός σταρ.

Με τον Βενγκέρ στην Αρσεναλ νομίζω πως ο Γουέλμπεκ θα αναπτύξει και άλλα στοιχεία στο ρεπερτόριο του και ενώ στην Γιουνάιτεντ πια δεν θα έπαιζε βασικός,  στο Emirates θα βρει χώρο και χρόνο για να γίνει αυτό που το ξεκίνημα της καριέρας του υποσχόταν: ένας σταρ!  Και κερδισμένη θα είναι μαζί με την Αρσεναλ και η εθνική Αγγλίας, αφού το ματς στη Βασιλεία ήταν ένα μικρό δείγμα της μεγάλης αξίας του απόλυτα κατατοπιστικό του πως νοιώθει πλέον..