Η επιτυχία θα έρθει μέσα από την προσγείωση

Μία ακόμη προκριματική σειρά έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για καλό ποδόσφαιρο και φυσικά διάκριση στην μετέπειτα τελική φάση. Με τη σωστή οριοθέτηση των στόχων, η δουλειά του Ρόι Χότζον ίσως καταφέρει να φανεί καλύτερα, μακριά από τις γκρίνιες του αγγλικού Τύπου.  



Η επιτυχία θα έρθει μέσα από την προσγείωση

Η Αγγλία χωρίς να έχει κακή εικόνα στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποκλείστηκε από έναν «περίεργο» όμιλο, στον οποίο η Κόστα Ρίκα έκανε όλη τη ζημιά. Ούτε η εικόνα της κόντρα στην Ιταλία αλλά ούτε και κόντρα στην Ουρουγουάη, άφηνε περιθώρια για ατελείωτη γκρίνια από τον Τύπο της χώρας, σε μια μεταβατική περίοδο προς το νέο «αίμα» της χώρας.

Ο Χότζον δεν δίστασε σιγά-σιγά να είναι αυτός που θα αναλάμβανε την ευθύνη της νέας εθνικής Αγγλίας, με τους νεαρούς να παίρνουν πλέον την σκυτάλη σε μεγάλο ποσοστό της 11άδας. Το ταλέντο φυσικά και υπάρχει όμως για μια ακόμη φορά στην Αγγλία οφείλουν να καταλάβουν ότι το να οριοθετήσουν τους ρεαλιστικούς στόχους, θα βοηθήσει περισσότερο από το να παρουσιάζονται σε κάθε μεγάλο τουρνουά ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτησή του.

Κακά τα ψέμματα, η Αγγλία δεν πρέπει να συναγωνίζεται τη Γερμανία, την Ισπανία ακόμη και την Ιταλία, η οποία δείχνει μεγαλύτερη συνέπεια στα μεγάλα ραντεβού. Με μόλις ένα τρόπαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου και πολλά χρόνια μακριά από τις μεγάλες προκρίσεις, η Αγγλία οφείλει να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών εκεί που πραγματικά βρίσκεται.

Ναι μεν είναι μια ομάδα, η οποία εύκολα ή δύσκολα καταφέρνει να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις όμως το θέμα είναι με τι ψυχολογία αντιμετωπίζει τις τελικές φάσεις. Δεν φαντάζει υπερβολή αν κάποιος τοποθετήσει τους Άγγλους δίπλα στις ομάδες δεύτερης ταχύτητας που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα του ranking της UEFA. Ούτε θα είναι ντροπιαστικό. Αντίθετα μάλιστα, θα είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εθνική ομάδα, η οποία ωστόσο έχει όσο ταλέντο χρειάζεται και έναν αρκετά καλό προπονητή για να πραγματοποιήσει σταδιακά, βήματα προς τα εμπρός. Η αρχή γίνεται κόντρα στους Ελβετούς για τα προκριματικά του EURO. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι Άγγλοι, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια κάθε Μάιο, πριν την έναρξη μιας σπουδαίας διοργάνωσης.