Έβερτον – Τσέλσι (preview)

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ψάχνει ακόμα η Έβερτον που στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος φιλοξενεί την Τσέλσι. Κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Σαμουέλ Ετό, με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τη μνήμη του Ρίτσαρντ Ατένμπορο, θα αγωνιστούν οι «μπλε».  



Έβερτον – Τσέλσι (preview)

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει υποχρεωθεί σε δύο ισοπαλίες από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αφού στην πρεμιέρα έμεινε στο 2-2 απέναντι στη νεοφώτιστη Λέστερ, την οποία και είδε να ισοφαρίζει στο φινάλε, ενώ, η ¶ρσεναλ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά πήρε κι αυτή βαθμό (2-2) το περασμένο Σάββατο.

Σήμερα, τα «ζαχαρωτά» θα θελήσουν να κάνουν νέα αρχή, αλλά μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι «μπλε» του Λονδίνου, μετά το επιβλητικό 3-1 επί της Μπέρνλι στην πρεμιέρα, έκαμψαν την αντίσταση και της Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επικρατώντας 2-0 για να πάνε σήμερα στο Μέρσεϊσαϊντ με το απόλυτο.

Ο Σαμουέλ Ετό, συνεχίζει την καριέρα του στην Έβερτον και τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, από την οποία έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι παίκτες του «special one» θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, που αποτέλεσε επίτιμο πρόεδρο της Τσέλσι και ήταν ένθερμος οπαδός της. Απεβίωσε στις 25 του μηνός...

Στα αγωνιστικά, αν και ο Ετό είναι ετοιμοπόλεμος, δεν αποκλείεται ο Μαρτίνεθ να ρισκάρει με τη συμμετοχή και του Ρομέλου Λουκάκου παρά τον τραυματισμό που έχει υποστεί. Εκτός έμεινε ο Πίεναρ για τους γηπεδούχους.

Σε... στάση αναμονής ο Ντιντιέ Ντρογκμπά προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να κάνει την έκπληξη στην Τσέλσι και να αγωνιστεί κανονικά! Διαθέσιμος ξανά ο Αντρέ Σούρλε.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ – Κόλεμαν, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Μπάρι – Νέισμιθ, Όσμαν, Μιραλάς – Λουκάκου

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Φάμπρεγας, Σούρλε, Όκαρ, Αζάρ – Κόστα