Κρατάει το κλειδί ο Σεσκ

Η πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώθηκε με μια εμφατική εικόνα και νίκη της Τσέλσι απέναντι στην Μπέρνλι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Κρατάει το κλειδί ο Σεσκ

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο να γυρίσει το παιχνίδι αλλά να σκοράρει και ένα τρίτο τέρμα πριν βγει το ημίχρονο, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την κατάκτηση των τριών βαθμών από νωρίς. Φυσικά και δεν είναι δείγμα ο συγκεκριμένος αντίπαλος που είχαν οι «μπλε» απέναντί τους αφού η Μπέρνλι έπαιξε με την αφέλεια της νεοφώτιστης, η οποία προσπαθεί να ακολουθήσει το ρυθμό ενός πολύ καλύτερου αντιπάλου και να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι σε μια υψηλότερων κυβικών ομάδα.

Ωστόσο κάποια πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Η Τσέλσι είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο 2ο γκολ, η μπάλα άλλαξε 25 φορές άλλες φορές με μεγάλη ένταση και άλλες με χαμηλότερη, πριν φτάσει στα πόδια του Σεσκ Φάμπρεγας για τη μαγική ασίστ στον Σίρλε. Αυτό το στοιχείο είναι που τη διαφοροποιεί φέτος αφού πέρυσι «πονούσε» πολύ στην κυκλοφορία, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ο Σεσκ ίσως να αποτελέσει την πιο σημαντική προσθήκη φέτος το καλοκαίρι ενώ ο Ντιέγκο Κόστα αν και σκόραρε ένα εύκολο γκολ για τα δικά του δεδομένα, δείχνει με τις κινήσεις του ότι μπορεί να αποτελέσει τον φορ που έλειπε τα τελευταία χρόνια από την ομάδα αφού έχει το στιλ παίκτη που κυριάρχησε επί χρόνια στα αγγλικά γήπεδα εντός της περιοχής του αντιπάλου, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος.

Η Τσέλσι έχει και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό:Είναι ίσως η μόνη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία στις στημένες μπάλες ανεβάζει πέντε και έξι παίκτες, οι οποίοι έχουν όλοι την ευχέρεια να σκοράρουν. Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Σίρλε, Κόστα, αποτελούν κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα στα στημένα.

Ο μοναδικός ίσως «γλυκός» πονοκέφαλος του Μουρίνιο έχει να κάνει με τη θέση του τερματοφύλακα. Είναι δεδομένο πλέον ότι ο Τιμπό Κουρτουά θα αποτελέσει την επιλογή του για τη θέση Νο1 αφήνοντας τον Πετρ Τσεχ στον πάγκο. Ο δεύτερος πολύ δύσκολα θα δεχθεί να μείνει στην ομάδα για να παίζει παιχνίδια του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος βλέπει στο πρόσωπο του Κουρτουά, τον γκολκίπερ της επόμενης 10ετίας για την ομάδα του.

 

Σε τελική ανάλυση και χωρίς να παρασυρθούμε από την πρώτη νίκη της χρονιάς απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα, η Τσέλσι παρουσίασε μια πειστική εικόνα. Πέρυσι την πάτησε αρκετές φορές κόντρα στους μικρούς και φέτος από πολύ νωρίς έδειξε ότι έχει την ικανότητα να ξεκλειδώνει τις κλειστές άμυνες, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε ο Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση.