Μπλε... περίπατος!

Η Τσέλσι μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της Μπέρνλι, αλλά δεν «μάσησε»! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να φέρει από νωρίς «τούμπα» το ματς και να φτάσει δια... περιπάτου στο τελικό 3-1, δείχνοντας από την πρεμιέρα... άγριες διαθέσεις!



Μπλε... περίπατος!

Το ντεμπούτο τους στην Πρέμιερ Λιγκ με την μπλε φανέλα πραγματοποίησαν οι Ντιέγκο Κόστα και Φάμπρεγας με τον Φελίπε Λουίς να μένει στον πάγκο.

Ο πρώτος μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 17', ενώ ο Ισπανός χαφ μοίρασε τις ασίστ στο δεύτερο και τρίτο τέρμα των φιλοξενούμενων, τα οποία ήρθαν από τους Σίρλε (21') και Ιβάνοβιτς (34').

Βασικός αγωνίστηκε ο Τιμπό Κουρτουα, με τον Μουρίνιο να αφήνει στον πάγκο τον Πετρ Τσεχ.

Την επανεμφάνισή του με τους Λονδρέζους σε επίσημο ματς πραγματοποίησε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που πέρασε ως αλλαγή στο φινάλε της αναμέτρησης.

Για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι προηγήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, σκόραρε ο Άρφιλντ στο 14'.

Το ματς:

Με διάθεση να ελέγχει τον ρυθμό μπήκε στο παιχνίδι η Τσέλσι, η οποία μάλιστα απείλησε και πρώτη με ένα σουτ του Σίρλε. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν στο 14ο λεπτό η μπάλα έφτασε στα πόδια του Άρφιλντ και ο Σκωτσέζος την έστειλε με ωραίο σουτ στα δίχτυα των «μπλε» χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κουρτουά.

Η απάντηση ή καλύτερα οι... απαντήσεις της ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πάντως ήταν άμεσες... Στο 17' ο Ντιέγκο Κόστα έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό σουτ μετά από προσπάθεια του Ιβάνοβιτς που σταμάτησε στο δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι... έκρυψαν τη μπάλα, με τον Φάμπρεγας να βρίσκει τον Σίρλε και αυτός να φέρνει... τούμπα το ματς. Η Τσέλσι δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 34' ήταν η σειρά του Ιβάνοβιτς να βρει στόχο και να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-3.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο σκόρερ των γηπεδούχων προσπάθησε να νικήσει και πάλι τον Κουρτουα, αλλά αυτήν τη φορά ο Βέλγος τερματοφύλακας του είπε με εντυπωσιακό τρόπο... «όχι»! Οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν ένα γκολ το οποίο θα τους ξανάβαζε στο ματς, αλλά η Τσέλσι είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και έλεγχε απόλυτα το ρυθμό της αναμέτρησης.

Οι αλλαγές του Ντάις στο 70' δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στον αγώνα, ο οποίος το πλέον αξιοσημείωτο που είχε μέχρι το φινάλε ήταν η επανεμφάνιση του Ντιντιε Ντρογκμπα, που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 84ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Αζάρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Σάκελ, Νταφ, Τρίπιερ, Μι, Τέιλορ (70' Κάιτλι), Τζόουνς, Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Γιούτκιεβιτς (70' Μπαρνς), Ινγκς (82' Σόρτνελ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Αζάρ (84' Ντρογκμπά), Όσκαρ (82' Μίκελ), Σίρλε (78' Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα