Πληρώνει παραπάνω γιατί πιέζεται για επιστροφή!

Είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλεις να επιστρέψεις σύντομα εκεί που αξίζεις; Τότε θα πληρώσεις παραπάνω! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Πληρώνει παραπάνω γιατί πιέζεται για επιστροφή!

Το γεγονός πως οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να επιστρέψουν τουλάχιστον στην τετράδα και γιατί όχι ακόμη και στην κορυφή, τους αναγκάζει να ανοίξουν το πορτοφόλι και να δώσουν ακόμη 100 εκ. ευρώ πέραν ων όσων ήδη ξόδεψαν (περίπου πενήντα εκατομμύρια) για την απόκτηση του Ερέρα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και του Λουκ Σο από την Σαουθάμπτον.

Αυτό που βέβαια γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως όποιος θέλει να πουλήσει στην Γιουνάιτεντ, αντιλαμβανόμενος την πίεση της να αντιδράσει και να φτιάξει μία ομάδα που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα της περσινής καταστροφικής σεζόν, υπερτιμολογεί! Ετσι ο Λουίς Φαν Χάαλ για να πάρει μερικούς παίκτες πρώτης διαλογής αναγκαζεται να τινάξει την μπάνκα στον άερα!

Ο πρώτος στόχος είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος κοστολογείται περίπου στα 65 εκ.ευρώ από την Ρεάλ παρότι είναι ολοφάνερο πως δεν είναι στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι για τη νέα χρονιά. Ο Ολλανδός τεχνικός της Γιουνάιτεντ, πιστεύει πως ο Αργεντινός θα δώσει πολλες επιλογές στην ομάδα και παρά το ότι η τιμή είναι τσουχτερη θα προσπαθήσει νε κάποια παζάρια να ρίξει το κόστος αλλά δεδομένα τον επιθυμεί στο «Ολντ Τράφορντ».

Όμως οι άλλες δύο περιπτώσεις που εξετάζει χωρίς να είναι παίκτες πρώτης διαλογής που πραγματικά μπορεί να κάνουν την διαφορά, η τιμή τους έχει εκτοξευτεί ακριβώς γιατί οι ομάδες τους έχουν καταλάβει την πρεμούρα που έχει ο Φαν Χάαλ για να φέρει νέα πρόσωπα στο Μάντσεστερ! .

Ο Μάρκος Ρόχο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, παίζει κεντρικός αμυντικός αν και στην εθνική Αργεντινής ο Ζαμπέγια τον χρησιμοποιούσε σαν αριστερό μπακ. Τον κοστολογεί η Σπόρτινγκ Λισαβώνας περίπου 25 εκ. ευρώ ποσό πραγματικά πολύ ψηλό για έναν ποδοσφαιριστή με μία μόλις καλή χρονιά πίσω του! Ο τρίτος στη λίστα είναι ο Ντάλεϊ Μπλιντ για τον οποίο ο Άγιαξ θα συζητούσε την παραχώρηση του με 19 εκ. ευρώ και ο οποίος επίσης μπορεί να παίξει αριστερά σαν μπακ αλλά και ως αμυντικός μέσος.

Ο Φαν Χάαλ δεν θα κρατήσει οκτώ παίκτες από το περσινό ρόστερ ανάμεσα τους τον Τιτσαρίτο Ερνάντεζ, τον Νάνι και τον Αντερσον, όπως και τον Ράφαελ ενώ μάλλον άλλαξε γνώμη για τον Καγκάβα και ακόμη το σκέφτεται για τον Φελαινί που πέτυχε το νικητήριο γκολ εναντίον της Βαλένθια. Ωστόσο εκεί που παραμένει «γυμνή» η καινούργια Γιουνάιτεντ είναι το κέντρο της άμυνας αφού τόσο ο Βίντιτς όσο και ο Φέρντιναντ έφυγαν και οι υπάρχοντες δεν είναι ικανοί να κρατήσουν στις πλάτες τους το φορτίο της ευθύνης! Ο Φαν Χάαλ ξέρει πως η ενδεκάδα του θα είναι πολύ ανταγωνιστική και πως θα έχει το αβαντάζ της ενασχόλησης μόνο με τα εσωτερικά δρώμενα με ένα ματς την εβδομάδα αλλά παρόλα αυτά επειδή είναι πανέξυπνος καταλαβαίνει πως με τόσο φτωχό ρόστερ αν δεν ενισχυθείμε τέσσερις ή πέντε παίκτες ακόμη θα είναι δύσκολο να αντέξει στον ανταγωνισμό.

Αυτό που θέλει πάντως από το πρώτο κιόλας ματς εναντίον της Σουόνσι είναι να δείξει πως το «Ολντ Τράφορντ» θα ξαναγίνει δυνατή έδρα και από εκεί θα ξεκινήσει η προσπάθεια για επιστροφή. Πέρσι όχι μόνο η Σίτι και η Λίβερπουλ με την Τότεναμ πέρασαν νικηφόρα αλλά μία σειρά από ομάδες όπως η Εβερτον, η Νιούκαστλ, η Γουέστ Μπρομιτς, η Σουόνσι έσπασαν παραδόσεις ετών καταφέρνοντας να σταθούν όρθιες και αυτό είναι κάτι που η ιδιοσυγκρασία του Φαν Χάαλ δεν θα επιτρέψει να συμβεί και πάλι!

Ωστόσο το σίγουρο είναι πως για να καταφέρει να ενισχυθεί και να ξεχάσει την έβδομη θέση της περσινής εφιαλτικής σεζόν η Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να ανοίξει το πορτοφόλι. Αν τα χρόνια που ήταν ακόμη ο Σερ Αλεξ οι Γκλέιζερς στήριζαν την επένδυση τους αγοράζοντας συνετά αλλά τακτικά τώρα το ρόστερ δεν θα ήθελε τόσες αλλαγές! Όμως το ότι ο Φέργκιουσον κέρδιζε τίτλους με μέτριους παίκτες έριξε στάχτη στα μάτια όλων και το πλήρωσε η Γιουνάιτεντ στην πρώτη σεζόν χωρίς την χαρισματική παρουσία του!