Το σερί του Βενγκέρ δεν θα κινδυνεύσει

Η κληρωτίδα έβγαλε για την Άρσεναλ την πιο δύσκολη αντίπαλο που υπήρχε στο απέναντι «ταμπλό» μαζί με την Μπιλμπάο, όμως οι «κανονιέρηδες» είναι ικανοί να συνεχίσουν το σερί. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Το σερί του Βενγκέρ δεν θα κινδυνεύσει

Αν και έχω πει πάρα πολλές φορές τη γνώμη μου για τις κληρώσεις, η Μπεσίκτας δεν παύει να είναι ένα δύσκολο εμπόδιο για την Άρσεναλ. Μαζί με την Μπιλμπάο ήταν σίγουρα οι δύο ομάδες που δεν θα ήθελε να βρει στο δρόμο του ο Αρσέν Βενγκέρ στα τέλη του Αυγούστου.

Ωστόσο οι «κανονιέρηδες» έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι γνωρίζουν πως να χειρίζονται τη διαδικασία των πλέι-οφ, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μετρούν μόνο νίκες όλα αυτά τα χρόνια.

Πέρσι στο δρόμο της Άρσεναλ έτυχε η Φενέρμπαχτσε και με δεδομένα τα προβλήματα και την γκρίνια που υπήρχε, φάνταζε πιθανός ένας αποκλεισμός. Με δύο νίκες όμως η αγγλική ομάδα πήρε την πρόκριση πραγματοποιώντας μάλιστα και εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος αντίθετα, όλα δείχνουν να χτίζεται μια ομάδα με σωστές και ποιοτικές προσθήκες.

Ο Αλέξις Σάντσες και ο Ματ Ντεμπισί – ίσως και ο Κεντίρα – θα δώσουν περισσότερο βάθος και ποιότητα ενώ ο Βενγκέρ έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει κατανομή σωστών δυνάμεων στα προκριματικά. Άλλωστε η Άρσεναλ αγωνίζεται χωρίς απουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το 1998 και δεν πιστεύω ότι η Μπεσίκτας θα φανεί ικανή να βάλει τέλος σε αυτό.το σερί.

Πάντως θα είναι δύο ματς που άμεσα θα χρειαστεί εγρήγορση για την ομάδα και απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο ώστε να αρχίσει θετικά η σεζόν!