Μάχη που δεν θα έχει προηγούμενο!

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η Πρέμιερ Λιγκ που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, μπορεί να είναι καλύτερη και από πέρυσι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Μάχη που δεν θα έχει προηγούμενο!
Αν ουσιαστικά είχαμε κούρσα για τρεις που διεκδίκησαν τον τίτλο κατά την περσινή σεζόν, φέτος μπορεί να γίνει μάχη ανάμεσα σε πέντε ομάδες, κάτι που δεν έχει συμβεί τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια!

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι παραμένει το φαβορί διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ και έναν προπονητή που αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερόττηες του αγγλικού πρωταθλήματος. Μεγάλο συν το ότι κρατάει τον Γιάγια Τουρέ, μεγάλο μείον της ωστόσο πως λόγω του προβλήματός με την UEFA δεν μπορεί να ενισχυθεί αφού εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

Η Λίβερπουλ αν είχε κρατήσει τον Λουίς Σουάρες και έκανε τις ίδιες μεταγραφές που έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα, θα ήταν το πρώτο φαβορί. Ωστόσο χωρίς τον Ουρουγουανό θα της λείψουν τα γκολ του και κυρίως η εμβληματική του παρουσία, πλήν όμως δεν χρειάζεται να βρει τριάντα γκολ αλλά τα μισά αφού σκοπός είναι να βελτιώσει φέτος την αμυντική της λειτουργία.

Αν δεχθεί 20 τέρματα λιγότερα θα είναι αυτόματα και πάλι στην τριάδα. Σημαντικότερες προσθήκες στο ρόστερ του Μπρένταν Ρότζερς είναι οι Λόβρεν και Λαλάνα που δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής αλλά η μεταγραφή, η οποία μακροπρόθεσμα θα φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία της είναι ο Μάρκοβιτς!

Η Τσέλσι αλλάζει για τα καλά με σφραγίδα Ατλέτικο Μαδρίτης αφού και η ομάδα του Σιμεόνε πέρσι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ομάδα Ζοσέ Μουρίνιο. Το στοίχημα είναι αν ο Ντιέγκο Κόστα θα λύσει το γρίφο της επίθεσης και αν ο Τιμπό Κουρτουά θα αποτελέσε την απόλυτη λύση κάτω από τα δοκάρια. Αν αυτά συμβούν τότε η Τσέλσι προϊόντος του χρόνου στη σεζόν, θα εξελιχθεί σε πρώτο φαβορί.

Η Άρσεναλ πήρε επιτέλους έναν τίτλο μετά από εννιά χρόνια και ήδη στην αγορά των μεταγραφών ψωνίζει σωστά, με τον Αλέξις Σάντσες να είναι κομμένος και ραμένος στο στιλ του Αρσέν Βενγκέρ και τον Ματιέ Ντεμπισί να αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη.Ο Τσέιμπερς είναι στοίχημα απ' αυτά όμως που αρέσουν του Αλσατού τεχνικού και σε περίπτωση που προσθέσει τον Κεντίρα στην ομάδα της, η Άρσεναλ θα κάνει αυτή τη φορά κανονική διεκδίκηση τίτλου μέχρι τέλους.

Άλλωστε και η περίπτωση του Γουόλκοτ φέτος μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του πέρυσι, φαντάζει σαν μια νέα ενίσχυση. Μην ξεχνάμε πως στη σεζόν που τελείωσε ήταν η ομάδα που παρέμεινε τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά από τον Φεβρουάριο και μετά την πρόδωσε το ρηχό ρόστερ της.

Και φτάσαμε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξεκινάμε από το βασικότερο όλων:Αποκλείεται να είναι τόσο κακή όπως με τον Μόιες αφού αυτά που έγιναν πέρυσι ξεπερνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της επιστομηνικής φαντασίας!Ο Λουίς Φαν Χάαλ έβαλε από την πρώτη στιγμή τη δική του σφραγίδα και το ότι η Γιουνάιτεντ θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο το θεωρώ δεδομένο.

Θέλει όμως κι άλλες μεταγραφές αφού το ρόστερ της υστερεί πάρα πολύ σε σύγκριση με όλους τους άλλους, όμως η παρουσία του εμβληματικού προπονητή αυτή τη φορά θα εξισορροπήσει τα όποια μείον και φυσικά το τεράστιο αβαντάζ είναι πως όπως η Λίβερπουλ πέρυσι, θα δίνει μόλις ένα ματς την εβδομάδα.

Είναι λοιπόν μια σεζόν που πιθανότατα θα δούμε μια μάχη που όμοιά της δεν θα έχει συμβεί από τη δεκαετία του '80, ανοιχτή σε κάθε πρόβλεψη. Και μπορεί η εθνική Αγγλίας να συνεχίζει να απογοητεύει, το αγγλικό πρωτάθλημα όμως με τους πανάκριβους σταρ και τα ατελείωτα χρήματα, είναι πάντα το πιο γοητευτικό για όποιον απολαμβάνει το καλό ποδόσφαιρο!